Våren i min trädgård.

Jazzie 2013-05-04 22:08 (1 kommentar)
Idag åkte vi till Bauhaus. Ett äventyr för hela familjen. Jag var uppspelt att få köpa på mig massa växter. Sambon ville köpa amplar. Och barnen, ja barnen. Jisses. Det var som att släppa ut kossor på grönbete. Grodan klättrade snabbt upp på de enorma högar av plantjordssäckar. Antar att det fanns gott om folk som rullade med ögonen och klassade oss som vidriga föräldrar som inte kunde hålla ordning på sin 3-åriga unge.
Och jag kanske är en riktig mardrömsförälder. För jag tyckte det var ok att han klättrade lite. Han hade inte sönder något. Det var inte så att pallarna riskerade att ramla eller på något annat sätt skadas. Han rev inte runt bland växter och prylar. När vi gick in i butiken satte han sig på åkgräsklipparna och lekte jobbarkille. Gick in i de uppställda växthusen och bjöd in vem som än var i närheten att komma in i hans "växtställe".
Bauhaus var Grodans paradis.

Tusse var inte myckte bättre hon. Hon skulle springa i gångarna så fort hennes små ben tog henne. Man fick inte hålla henne i handen och hon vägrade gå dit man bad henne. Hon skulle gå så långt bort från mamma och pappa som möjligt. Jag och Sambon fick växel-jaga vår lilla rymling.

Så mellan att med ett öga hålla koll att Grodans lekar inte gick över gränsen och jaga Tusse i gångarna så lyckades vi faktiskt fylla vagnen med jordgubbar, smultron, rosmarin, timjan, sättpotatis och ett kafébord med två stolar. Anfådda kom vi till kassan där allt slogs in.
- 2800 kr, sa damen i kassan.
Nog tyckte jag det var dyrt, men jag hade sedan länge tappat räkningen på vad vi stoppat i vagnen. Så jag betalade och såg glad ut. När jag fick kvittot så upptäckte jag att damen i kassan hade slagit in, inte mindre än 1500kr för mycket. 3 gånger hade hon slagit in vårt lilla kafé-set.
Så, när allt var fixat så blev vårt lilla äventyr inte så farligt dyrt ändå.

Nu har jag fullt av jordgubbsplantor i min fina planteringspyramid. I rabatten sitter smultron som ska växa till fina kantväxter. Jag har grävt upp gräslök och satt i örtträdgården tillsammans med de nyinköpta örterna och två tuvor Oregano som suttit i min balkonglåda i fönstret. Jag har sått dill och persilje-frön. I en av pallkragarna har jag sått spenat, rucola, plocksallt, rädisor och piplök. I två svarta hinkar ligger potatis och ska få gro så att vi har potatis till midsommar. De nya sättpotatisarna jag köpte idag, ska läggas upp i äggkartonger och förgro innan de får komma ner i jorden om någon vecka eller två.

I min perennrabatt vaknar allt mer till liv.
Åh, det är så roligt att se. Imorgon ska allt fotas för dokumentation.

AnnA

Härligt! Finns det något roligare än att ha en ny stor bit jord och bara få fylla med växter? Tror inte det.

2013-05-05 08:28:19


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte