Mina semesterdagar

Jazzie 2013-05-03 22:00 (inga kommentarer)
Tog semester torsdag-fredag så att vi skulle få en lång, lång helg och fixa en massa på tomten och trädgården.
Tog en lugn start på onsdagen i tron om att jag hade hur många dagar på mig som helst. Torsdagen kom och det var dags att rulla upp ärmarna. Sambon åkte iväg för att handla stockar till köksträdgården, jag började förbereda hinkarna där midsommarens potatis ska få växa. När han kom tillbaka bar vi stockar och mängder av täckbarkspåsar.

Jag skulle gå in och mata Tusse för att sen göra klart mina potatishinkar och plantera mina riddarsporrar som fått vant sig i ett par dagar av utomhusklimatet. Någonstans där, vid matningen av Tusse började jag må så himla illa. Riktigt kymigt. Ont i huvudet så att jag höll på att gå åt. Tog 2 Alvedon men värken bara arbetade sig uppåt. Sambon åkte och hämtade Grodan på dagis och jag kände hur jag bara mådde sämre och sämre.

Magsjuka.
Den tackar vi för. Nu har det gått 1½ dygn och jag är helt slut. Sovit när jag kunnat. Men mått riktigt dåligt för det mesta. Nu är hela systemet ordentligt tömt och jag har magkramper som får mig att gnissla tänderna. Men jag kan äta även om det ger lite kramper. Så sakta och försiktigt fyller jag på igen.
Imorgon är jag nog rätt så ok igen.

Så det har blivit Sambon som fått göra det mesta i vår trädgård. Han har släpat tungt. Grävt. Spikat. Borrat. Skruvat. Sen har jag kommit och varit med att fixa det allra sista. Men nu är den där. Vår köksträdgård. Imorgon ska vi åka och handla jordgubb- och smultronplantor. Ska märka upp var jag ska ha örterna. Sen är det att vänta på att posten ska komma med mina fröer. Då ska det sås flera salladsorter, ätor, morötter, rödbetor, dill, persilja, rädisor och så ska jag nog skaffa mig någon böna. Sommarpotatisar måste inhandlas. Och kanske salladslök. Och lök. Röd och gul.

Nu låter det en massa. Och det är det. Men allt kan jag ju inte göra imorgon. Så imorgon ska de sista riddarsporrarna ner i rabatten och potatishinkarna ska bli klara.
Nåja. Det är imorgon. Idag ska jag vårda min stackars mage.

Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte