ljus och värme

.jag 2013-04-15 08:18 (inga kommentarer)
helgen bjöd på ett strålande vårväder. idag, måndag, är det lite gråare, lite regnigare, men allt är förlåtet när termometern visar 9 plusgrader klockan halv fem på morgonen.

vi inledde helgen med att nära ner tre pallar med bränslepellets i källaren och det är ett slavgöra, men vi har blivit rätt så rutinerade och det går hyfsat fort även om det är jobbigt. sedan åkte jag till skogen för att lägga spår. jag hade kunnat ta gift på att vi skulle träffas klockan två, körde som en galning för att komma i tid men det var visst klockan tre. OCH DET VISSTE JAG JU EGENTLIGEN, jag har läst mailet, skrivit upp det både i papperskalendern och i telefonen. jag vet inte om det är all negativ stress den senaste tiden som liksom har tuggat i sig basala hjärnfunktioner som att läsa och förstå skriven text eller komma ihåg de mest elementära saker. jag blir lite rädd för mig själv, JAG ÄR INTE SÅN. jag är välorganiserad, har koll, passar tider och framför allt: jag glömmer inte saker. men, tja, det är mycket nu.

i alla fall. där stod jag i skogen och hade stressat för att hinna i tid och så fick jag istället en timme för mig själv. det löjliga var att jag hade tänkt åka tidigare och ta med mig hundarna och gå med dom i den skogen, men så tyckte jag inte att jag hann det för det tog längre tid med pelletsen än vad jag beräknat och det kändes onödigt att åka 7 mil till spårskogen för att gå med dom typ en kvart och sedan skulle de få sitta i bilen och vänta ett par timmar. nu tog jag en runda för mig själv, gick och sprang lite omväxlande. och det kändes bra, det gjorde inte ont, gode gud gör så att den här skadan är läkt nu så jag äntligen kan komma igång med löpträningen igen. tack.

igår var det alltså SOL OCH VARMT. så varmt att man kunde sitta ute i trädgården utan ett ton vinterkläder. vi var ute i trädgården hela förmiddagen, fast det blev inte speciellt mycket gjort. jag känner att jag blir stressad när mr S börjar prata om att bygga uteplatser och sånt, jag tycker det är tillräckligt stressande att vi ska byta tak och ha byggnadsställningar och gubbar som kommer och går och OREDA i flera veckor snart, och så börjar han prata om att ta hål i väggen och sätta en altandörr där och så var det ett element som satt i vägen och måste flyttas och hur gör man det när man har ett vattenburet system och plötsligt blev det ett jätteprojekt och JAG ORKAR INTE. men det löser sig väl. som det ser ut nu har mr S jobb på sitt gamla ställe 4-5 veckor till, sedan blir han arbetslös igen och finns det inte tid att bygga uteplatser då så vet jag inte när det ska finnas det.

på eftermiddagen åkte jag iväg med valpen och spårade och det gick ganska bra. fast lite besviken blev jag, för jag blev ivägskickad med en person som inte är alls är lika rutinerad som kursledarna. när de går med får man verkligen varenda spårad meter analyserad efteråt, men nu blev det mest "ja, det gick väl bra" efteråt. och visst, valpen var duktig och jobbade på bra och hittade sin klöv till slut, men jag vill väl ha LITE mer djuplodande analyser av sånt jag inte sett eller förstått själv. jag gillar de här kursledarna jättemycket, fast ibland blir det inte helt lyckade upplägg. men men, även solen har ju sina fläckar.

nu tornar en hektisk hektisk vecka upp sig. för ett tag sen såg det ganska tomt ut, men ikväll är det valpens tävlingslydnad, imorgon kväll möte, torsdag kväll är det minstings kurs, utställning på lördag och på söndag är det spår med minsting och sedan är det ny vecka igen. PUH. men det är bara att hålla sig fast och hänga med i svängarna, nu kör vi.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.