påsk! eller är det jul?

.jag 2013-03-30 18:08 (inga kommentarer)
i natt föll det sådär en decimeter blötsnö, så det var bara att släpa sig ut och börja skotta. vi och grannarna har en gemensam snöhög som nog inte kommer att smälta bort förrän till midsommar, känns det som.

skönt med ledighet i alla fall. igår var det aktivitetsdag med rasklubben, och när jag fick inbjudan för en dryg månad sen tänkte jag att ja, vad härligt med en vårdag ute i skogen. ha ha ha, vilket skämt. snöigt och minusgrader och där skulle man leta efter påskägg och grilla korv medan flingorna dalade från en gråmulen himmel. fast stämningen var god och alla höll humöret uppe, så det blev kul ändå. jag fick gå ett viltspår med valpen och det gick SVINBRA, han bara tuffade på och var hur säker som helst. nu var det i och för sig inte så långt, kanske 400 meter, men det hade ändå legat ett dygn och snöat över. nosarbete är så otroligt fascinerande.

kom hem efter många timmar i skogen med två trötta hundar. lagade helstekt nötytterfilé och potatisgratäng, åt detta, drack ett glas rödvin, kollade på game of thrones och slocknade sedan som ett litet ljus. klockan kan möjligen ha hunnit bli 21, men inte mycket mer. sov som en stock till halv åtta. idag har jag varit seg. pms ska tydligen förutom allt annat elände numera inkludera ett par dagar med spänningshuvudvärk och ont i lederna. vadfan är det för jävla skit egentligen? vad fyller det för syfte? TA BORT.

men men. jag intalade mig att jag faktiskt FÅR gå hemma och skrota en hel dag utan att världen går under för det. så jag har legat på soffan och löst korsord. legat på en annan soffa och läst deckare. bakat en glutenfri kaka med mandelmjöl som det pratades om på p4 extra nu i veckan. jag känner i och för sig ingen som är glutenintolerant, men det skadar nog inte att utöka repertoaren av fikabröd med något annorlunda.

nä, men annars försöker jag väl koppla av så gott det går, inte tänka på jobbet, inte tänka på att högsäsongen drar igång nästa vecka och personalfrågorna är långt ifrån lösta. "det är inte ditt problem" och "ingen kan neka dig semester" är ord jag inte har lust att höra just nu, för även om det är sant så slår det ju lik förbannat tillbaka på mig själv hur jag än gör. men just nu ska jag inte tänka på det överhuvudtaget utan bara njuta av att det är TVÅ lediga dagar till. och på måndag börjar valpens viltspårkurs, vars kursstart blivit uppskjuten flera gånger på grund av vädret. men nu är tydligen plusgraderna på ingång om man får tro SMHI, och det vill man ju gärna göra åtminstone om de har goda nyheter.

glad påsk då då.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.