blowing in the wind

.jag 2013-01-31 09:10 (2 kommentarer)
det blåser, och jag hoppas att det är vårvindar friska som har börjat leka och viska. det är kanske lite tidigt så här i slutet av januari, men ändå, jag är så trött på vintern. snön har i alla fall regnat bort nu och jag hoppas att det inte kommer någon mer. jag älskar barmark, känslan av jord och jag pillar på mina fröpåsar och drömmer om lövsprickning och ljusa kvällar.

jag har velat lite kring hundutställningar. i slutet av mars är det nämligen en stor internationell som jag först tänkte att det kunde vara kul att åka till, men så såg jag att rasklubben i ett angränsande distrikt hade utställning samma dag och då tänkte jag att det kanske skulle vara roligare att åka dit. vel vel vel. men igår fick jag (och alla andra valpköpare) mail från minstings uppfödare att de skulle till den internationella med bland annat minstings mamma och kullsyster, och "hoppas att vi ses där", så nu lutar det ditåt. hoppas att några av de andra kullsyskonen dyker upp också.

häromdagen hade vi möte på jobbet. under en punkt på dagordningen sa min kollega M att han uppskattade mina statistiska rapporter eftersom det underlättade hans arbete. lite senare nämnde M att han gärna ville ta del av Z:s rapporter kring det arbete som rör deras gemensamma avdelning. hon högg då som en kobra med att HON minsann inte hade fått ta del av mina rapporter, vilket inte direkt kändes jämförbart eftersom 1. hon har full access till såväl databasen, där all statistik finns, som till filsystemet där alla rapporter ligger. jaja, whatever, M:s chef sa att "jamen det är väl bara att cc:a rapporterna till M också" och så var det inte mer med det. när jag skrev protokollet så skrev jag som en punkt att "rapporter angående arbetsområde xxx skall i fortsättningen delges samtliga berörda på avdelning yyy" och det måste väl ha gjort Z sömnlös på något sätt, för idag så for hon först förbi mitt rum flera gånger utan att hälsa, och sedan dök hon in och sa i syrlig ton att hon "hade uppskattat" om jag lade till i protokollet att jag skulle skicka mina rapporter till henne. jag svarade att det gjorde jag om de innehöll relevant information för henne, men att det här hade handlat om en statistisk rapport som enbart berörde M:s och mitt gemensamma arbete, och att hon själv kan gå in och ta ut informationen ur affärssystemet, alternativt hämta rapporten i filsystemet. "ja, det kan väl M också göra i såna fall", fräste hon och fortsatte att tjafsa om att hon ville att jag skulle maila dom till henne och att det skulle stå i protokollet. och JA, det hade ju varit smidigt att bara säga "visst, jag fixar det", men jag är allvarligt talat inte särskilt sugen på att vara smidig längre, så jag snäste tillbaks att i ett mötesprotokoll skriver man sånt som avhandlas på MÖTET och inte sånt som man kommer på i efterhand, det får man ta på nästa möte under punkten "föregående protokoll". sedan gick det tio minuter och så kom ett mail till alla chefer och kopia till mig att hon önskade ett tillägg till protokollet att de rapporter som skickas ut av mig under året också skulle skickas till henne så att hon skulle "ha möjlighet att hålla sig uppdaterad även när hon inte jobbade på min avdelning". som om allting var en jävla komplott riktad mot henne med syfte att undanhålla information.

SUCK. hej ankdam, liksom. tur att jag har en regel om att aldrig maila i vredesmod, annars finns det ju ett och annat jag skulle ha lust att häva ur mig just nu. men jag tror jag går och fikar istället.

Anni

Man kanske kan hoppas att cheferna ser ett och annat och att hon gör sej omöjlig...?

2013-01-31 19:12:27

.jag

@Anni: ja, man kan ju alltid hoppas. tyvärr så ser de väl bara det de vill se...

2013-02-01 06:53:26


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.