helgbesvikelser

alvis 2012-11-26 20:29 (4 kommentarer)
Vi har haft många fullspäckade helger (besök här eller åka iväg och hälsa på) och jag ser alltid fram emot de heltomma helger vi har däremellan. Tyvärr blir de alltid besvikelser med dåligt humör, tjafs, trötthet och gnäll. Jag har höga förväntningar på dels allt vi ska hinna fixa (städ/tvätt som inte hunnits under veckan, få ordning i lägenheten nån gång, laga god helgmat, planera kommande helger, planera julgrejer) och dels alla trevliga och mysiga saker vi ska hinna göra (morgonmys, ta sköna promenader, fika, gå på babysim, äta gott, se på film, prata!). Jag har liksom inte lärt mig än att allt tar cirka 5 gånger så lång tid och att det inte är realistiskt att vi ska hinna med allt jag hoppas på. Dessutom passar vi på att försöka sova ut båda två våra lediga helger = en passar barn medan den andra sover under förmiddagen = dagarna blir korta.

Har vi tur somnar lilla A före klockan åtta. Och det där trevliga pratandet jag tänkt vi ska ägna oss åt då är som bortblåst. Vi sitter i varsitt hörn av soffan med varsin smartphone i handen. Trötta. Sen är det dags att gå och lägga sig. Och jag irriterar mig fortfarande över att tvätten inte är vikt och att de där tavlorna inte är uppsatta. Vi kanske tjafsar om någon småsak, försöker få allt att bli bra igen genom att köpa och äta godis och förenas i att prata om hur fantastiskt vårt barn är och vad hon kan mycket. Och så är det vardag igen och ännu en helg har försvunnit ur våra liv. Och jag är besviken, den här helgen också. Livet, är det såhär det är?

Anni

Under en kort period, så ja det är det nog. Men det går ju över.

2012-11-26 21:47:49

Jazzie

Ja. Så är det. I alla fall tills du lär dig att göra en mer realistisk att-göra-lista. Känner igen precis allt du skriver. Så hade vi det exakt med Grodan. Egentligen har vi kanske ganska lika nu med, men vi har inte så höga förväntningar så då försvinner de mesta av tjafsen. Den tiden får vi till annat. Och så antar jag att vi har vant oss med tidiga mornar 7 dagar i veckan. Så jag tror att vi anpassat rutinerna och har lite tidigare kvällar istället. Även på helgerna. Sambon får sova till 9 - 9.30 på lördagen. Jag får det på söndagen.

Ni kommer hitta er rytm. Lilla A kommer somna bättre på kvällarna och i tid. Det kanske tar lite tid, men ni kommer dit. Men sänk förväntningarna. Det gör det lite lättare. Fundera vad som verkligen är viktigt och satsa på det tills tiden räcker till allt.

2012-11-26 21:57:27

ikapiika

Det där med vuxentid på kvällen har vi inte haft sen vi fick barn, våra darlingsar somnar som tidigast vid 9 på kvällen. Å andra sidan har de aldrig heller vaknat toktidigt, så det jämnar nog ut sig.

Jag har fortfarande alldeles för optimistiska planer på vad helgerna ska räcka till vilket inte är lämpligt för husfriden men det är nog bara att gilla läget och inse att man inte kommer hinna allt man vill/borde. Försök komma på det viktigaste du vill ha ut av helgen/dagen och se till att hinna med det, se allt eventuellt annat som bonus. Försök också göra en kul grej per helg så att det inte blir bara "måsten". kram

2012-11-26 23:22:40

alvis

Ja, jag tror precis som ni skriver att det är förväntningarna på vad som kan hinnas med som måste sänkas. Och att det är viktigare att lägga tiden vi har ihop på något trevligt än att irritera sig över att vi inte storstädat (ta en snabbis m dammsugaren i hallen i stället och gå en promenad ihop sen!). Men alla stora livsomställningar tar lite tid att anpassa sig till!

2012-11-27 10:06:20


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-09-13
Antal texter
112
Övrigt
Valspråk