bitter och ledsen

alvis 2012-10-04 12:10 (5 kommentarer)
Den senaste veckan har jag varit lite bitter. Sådär på ett bitterfitteaktigt vis som man visst blir när man får barn - irriterad över att jag är så bunden till hemmet och lilla A. Irriterad när jag vaknar vid minsta ljud på nätterna trots att jag är den som tidigare var minst lättväckt av oss, även när det inte ens gäller matning (vilket jag alltid måste ta för att jag är den som har maten). Avundsjuk på makens jobbaktiviteter och planerade resa, jag kan ju inte bara dra iväg sådär eller ens vara borta mer än några timmar utan att behöva planera det en massa (nog för att lilla A äter ur flaska och till och med ersättning men mina bröst fixar inte hur lång tid som helst utan tömning). Jag älskarälskarälskar vår lilla dotter mer än allt annat men man får känna och tänka såhär. Att jag är den som är hemma för också med sig att jag mestadels är den som städar och plockar och det irriterar mig också (samtidigt som det ÄR praktiskt att kanske hinna göra det en veckodag i stället och få mer tid tillsammans på helgen).

Sen i nästa vända blir jag jätteledsen över att det finns fler saker som hindrar mig än att jag blivit mamma. Att jag inte känner någon här i stan, att det alltså egentligen inte finns något på nära avstånd jag skulle vilja göra om jag hade lite egentid (för sånt jag vill göra är i stort sett alltid enkelt kompishäng, en öl eller en kopp te i någons soffa). Får en stor gråtattack av att se på facebook att två vänner har fikat tillsammans en kväll. JAG VILL OCKSÅ och VARFÖR ÄR INTE JAG DÄR? Känslan av att jag har offrat så mycket för det här, att jag ibland känner "är det värt det?". Samtidigt som jag med allt utom det sociala trivs bra, känner att det här är långsiktigt och vet att jag förhoppningsvis om några år (ja, det tar nog så lång tid för mig) kommer kunna ha ett umgänge här också. Men just nu är jag bara jävligt ledsen och tycker att jag får vara det.

Jazzie

Jag relaterar så himla mycket! Den där hemma-mamma-grejen känns verkligen igen.

2012-10-04 12:27:07

ikapiika

Åh, Jag har också varit där, men det går över... typ...

2012-10-04 22:42:08

Nimfea75

Klart du får vara ledsen! Relaterar också jättemycket. Och ligger efter i läsandet av dina texter.

2012-10-18 13:34:54

goof

Läser ikapp så blir lite kommentarar på flera texter.
Finns det ingen mammagrupp på bvc som du kan vara med i? Att träffa andra mammor, även om man inte känner dem, eller kanske ens gillar dem (!) kan vara bättre än ingenting. Den där känslan av ensamhet är inte alls rolig. Man vill ju vara glad och harmonisk när man får vara hemma med sin guldklimp. Även om man vänjer sig så kan man vara lika uttråkad av sitt eget sällskap när barnet är lite äldre också.

2012-11-08 15:22:09

alvis

jo, det finns mammagrupp men den är väldigt liten och har hittills inte träffats utanför bvc. Antar att det är lite upp till mig att se till att vi gör det om det ska bli av men har inte känt att vi klickat direkt. Dock har jag hittat lite andra sammanhang där jag träffar folk och känner nu att nivån är helt okej - dagarna går fort och jag trivs.

2012-11-14 14:17:01


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-09-13
Antal texter
112
Övrigt
Valspråk