tidsbrist och populärkulturstress

alvis 2012-09-30 17:26 (inga kommentarer)
Inser ju allt mer att jag ju inte hinner med någonting längre. Inte särskilt konstigt egentligen när det finns en ny liten människa att ta hand om större delen av tiden, som behöver mat, sömn, blöjbyten och numera även väldigt mycket uppmärksamhet. En liten tjej som bara sover i korta snuttar på dagarna, sådär så jag knappt hinner börja med vad det nu kan vara för något - hushållssyssla eller njutbar sysselsättning.

Det är bara att acceptera läget, acceptera att lägenheten är stökig och dammig och att vi fortfarande är mycket som är nedpackat trots att vi bott här i mer än två månader. Väggarna är tomma, golvet är kladdigt och handfatet extremt dammigt - jag mår bra av nystädat men hinner inte, orkar inte, vill inte ägna den lilla tid jag har för mig själv åt sånt. Helgerna är antingen uppbokade av trevligheter eller jobb för makens del. Tiden vi har tillsammans alla tre vill vi ta vara på, utöver allt det där som man ju ändå måste göra varje dag - som att laga mat, ställa i och plocka ur diskmaskin.

Idag är det ändå söndag, hon har precis somnat (blir det en halvtimmes sömn? eller kanske 45 minuter?) och jag funderar över om jag ska prioritera städning eller ägna mig åt att läsa någon av de två böcker jag håller på med, de tre tidningar som väntar på mig eller de seriealbum jag fick med mig hem från bokmässan. Och samtidigt lyssna på något av alla dessa nya album jag lagt till på spotify. Men eftersom det finns så många läs- och musikval blir jag populärkulturstressad i stället. Och det slutar med att jag sitter här.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-09-13
Antal texter
112
Övrigt
Valspråk