jag blev så arg

Jazzie 2012-10-03 14:14 (6 kommentarer)
Jag fick tillsägelse på dagis att jag måste bli bättre att hålla tiderna för hämtning och lämning. Inget konstigt egentligen, för jag har varit otroligt slarvig... framför allt med hämtningen.
Och jag blev så jävla arg!
Alltså helt osannorlikt arg. De har ju all rätt att påpeka att Grodan bara får vara på dagis mellan 9-15. Inte 8.45-15.20. Men jag blev så inåt helvete arg. Har varit arg i över ett dygn nu. Så där så att det maler i huvdet hela tiden.

Jag går och muttrar
- Jaha, ja då ska jag minsann....
Tänker ut en massa dräpliga kommentarer och barnsliga beteenden som går ut på att förvärra en situation som egentligen inte är något annat än en tillsägelse. Och fröknarna från dagis har gått från att vara "så himla rara" till att vara jävla bitches.

Gud, så jag skäms. Och jag får inte riktigt känslorna under kontroll. Jag vill verkligen inte vara en så här liten person som inte klarar lite kritik. Eller tillsägning. Och jag som kämpar med Grodan. Han är inte heller så bra att bli tillsagd vad han får och inte får göra. Då blir han jättearg.
- Du får inte säga till mig, skriker han. Då får du åka härifrån!!
Jag försöker lära honom att jag visst får säga till. Och fröknarna. Eller pappa. Kanske läge att lära sig själv att ta det.

Jag som vill växa. Jag ser alla de här utröstningsprogrammen som går på tv. Top Model. Project Runway. So you think you can dance. Idol. osv osv. Helvete. De får ju kritik som örfilar. Det får aldrig jag. Men jäklar. Jag skulle vilja klara av att få kritik. Även sån hård kritik utan att skrumpna ihop och bli hämndlysten. Speciellt som den kritik och påtalning man får i det vanliga livet faktiskt handlar om saker där man behöver ändra eller utveckla

ikapiika

Åh vad jag kan relatera! Jag blir också tokarg och långsint av tillsägelser, eller så går jag ner och gråttar och grämer i evighet.

2012-10-03 16:49:41

crackgirl

Det kan hända den bäste... jag är bra på att ta den typen av kritik som delas ut i Project Runway etc, men hade ändå blivit skitsur om jag varit du i den här situationen. Och jag är inte den som håller tyst - så jag får alltid bita ihop och be om ursäkt efteråt! Låter som att du har lite mer självkontroll! Släpp det och lägg i stället energin på att hålla tiderna nästa gång. ;)

2012-10-03 16:54:44

Maria

Men det här är ju inte ens kritik? Det handlar om arbetsmiljö och planering för pedagogernas sida. Att gå och vara arg på att du inte kan hålla tiden är ju ganska befängt. Det måste handla om andra saker. Någon annan som kritiserat dig på allvar. Någon som försökt fösa in dig i ett fack eller begränsa dig tidigare i livet. Försök att bara acceptera att du varit slarvig med hämta/lämna.. tänka att du ska bättra dig så alla blir glada (även du!) och sen om du måste fundera mer så fundera på vem du är arg på. Egentligen. Jag blir lite mörkrädd när jag läser hur du fantiserar om hämd för en sådan här sak eftersom de har rätten på sin sida och måste styra upp verksamheten för det inte ska bli kaos och dåligt för alla barn. Har du svårt at säga till människor som gör fel? Jag blev lite nyfiken på det nu. :)

2012-10-03 20:11:03

Jazzie

Maria, egentligen tänkte jag lämna din kommentar utan respons. Men here we go...
För det första kallar jag inte just denna incident för kritik utan en tillsägelse. Jag drar bara parallellen till kritik eftersom det är mer vanligt förekommanden och jag har vissa brister där också.
Sen vidare så tror jag inte att en psykoanalys varken passar detta forum och definitvt är inte rätt tillfälle nu.
Så, du får självklart kommentera fritt, men för min del landade den inget bra här. Så jag lämnar den åt sidan.
Tack.

2012-10-03 21:54:03

Anni

Jag kan fatta det här oxå. Och det har inte med logik att göra, eller om dom har rätt egentligen eller så. Bara den där känslan av att "ingen ska komma här och uppfostra mej". Särskilt om det säjs med fyrkantig byråkratkänsla. Grrr!

2012-10-04 07:26:56

.jag

fick exakt samma känsla nyss när jag loggade in på ett forum och läste ett svar på en fråga jag skrivit. svaret var skrivet i en sån där mästrande ton som att "du är bestämt lite dum i huvudet som inte känner till detta", och jag blev SKOGSTOKIG. fick logga ur snabbt som ögat för att inte skriva något dumt och omoget tillbaks.

2012-10-04 09:00:10


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte