Nu ska vi få våra fredagar.

Jazzie 2012-06-08 15:50 (3 kommentarer)
Så har två månader gått. Nu får inte Grodan gå full tid på dagis längre. Så nu är det 9-15 som gäller måndag-torsdag. Fredagar ska han vara hemma. Detta är min första fredag med två friska barn hemma.

Trodde det skulle vara en enkel match just denna fredag för vi har en grävskopa på tomten som skulle ha hållt på att gräva hela dagen. Det skulle ju sysselsätta Grodan. Tusse skulle sova.
Men så blev det ju inte.

Grävkillen kom först 11.30 och Tusse sov ingenting förrän klockan 11. Grodan som började prata om grävkillen redan klockan 6 på morgonen. Jisses. Var helt svettig innan lunch.
Men sen kom farmor och farfar. Då blev det ju lite lättare. Men det blir att ha planer på fredagar. Och jag vägrar åka till ICA och handla mat. Det får göras en annan dag eller så får Sambon göra det på väg hem från jobbet.

Ska bli intressant det här. Det kommer ju funka, andra lyckas ju. Men jag har en del att lära. Rutiner måste tas fram.

Bella

Märkligt ändå att det skiljer sig sådär med dagistider beroende på var man bor. Här får man ha full tid på dagis i en månad efter att syskonet föds (vi hade iofs Linnea hemma i sex veckor helt, eftersom det var mitt i värsta bacillsäsongen och gick både kräksjuka, influensa och RS-virus då). Efter första månaden är det 15 h per vecka som gäller.

2012-06-09 09:15:54

Jazzie

Jag vet flera som har 15h. Vi har 25. Och där vi bodde förut är det 30... Om man nu hade lyckan att få en plats. Tycker 15h är alldeles för lite. Framför allt för barnet som missar en massa

2012-06-10 10:19:39

Mucklan

Vi hade 15h veckor hela Semlans babytid. Sen när vi traskade in på Storans 4-års dag och skulle belönas med 30-timmarsveckor efter nästan ett år, ändrades reglerna och gav alla barn rätt till 30-timmarsveckor. Något ironiskt men jag gläder mig för alla andra som slipper rycka och slita i barnen så att de inte får någon som helst kontinuitet på förskolan. Storan har mått jättedåligt av det. Kom liksom aldrig in i rutinerna och vande sig vid att bli lämnad vissa dagar och inte andra.. Massor av gråt. Det försvann som genom magi när Semlan började förskola dock. Helt fantastiskt! Men det är inte lätt att ha två hemma en hel dag. Låter enkelt men icke! Hav styrka kvinna!!

2012-06-14 11:12:31


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte