lilla måndagsgnället

.jag 2012-05-14 09:14 (4 kommentarer)
ja, men jag tyckte ändå att veckan började rätt okej. lite ont i halsen visserligen, oroväckande, orkar inte bli sjuk. men på jobbfronten var det lugnare än jag trodde det skulle vara, det brukar vara kaos när det har jobbats över i helgen, men nu efter några timmar är situationen under kontroll igen.

men. så kommer MOLNET på den rätt så blå himlen, och det MOLNET består av mina föräldrar. som ska komma hit EN GÅNG TILL, fastän de var här igår, för de vill fira barnen. ja, då ska vi hitta en ledig helg till detta som ska passa alla. och då är det precis som att man inte får ha NÅGONTING annat inbokat, det räknas liksom inte. det viktigaste i livet är att ha ett kalas. och det innebär att jag och mr S ska bedriva hotellverksamhet, med övernattning, med matlagning, med uppassning och ordnande av aktiviteter varje ledig stund, det får inte finnas en död punkt på schemat så länge någon är vaken.

ja, helgen som kommer är förvisso tom. men då är det långhelg och jag vill FAN kunna njuta av den, inte ha föräldrabesök som ett damoklessvärd hängande över mig. så är det nästa helg. men då kunde inte N och D, och då går ju liksom poängen lite förlorad eftersom det är N som fyller år. helgen efter det är det hundutställning och då har vi bjudit hit en kompis som var lite sugen på att se hur det gick till. alltså redan en nattgäst. helgen därefter är det också långhelg, och nej, jag har fan inte lust att avrunda den långhelgen med något föräldrabesök heller. helgen därpå ska valpen och jag göra viltspårprov och det tar enligt uppgift hela dagen.
och sedan är det midsommar. fatta, MIDSOMMAR. "ja, vad är det med det då" sa min mamma när vi gick igenom tänkbara helger. som att det är helt onormalt att kanske ha något annat inplanerat till midsommar.

så kom jag på den briljanta idén att inhysa mina föräldrar hos N och D, det är ju ändå där kalaset ska vara. men nej, det ville inte N. och det förstår jag i och för sig. jag vill ju inte heller ha dom här.

usch, nej, fan vad det här är trist. jag bara känner ett sånt motstånd. JAG VILL INTE. jag vill kunna vara hemma och göra vad jag vill på min lediga tid, jag har absolut inte lust att tillbringa helgen med att gå omkring på helspänn med nerverna utanpå och bli behandlad som någon man kan säga precis vad som helst till, det spelar liksom ingen roll eftersom man är släkt. vill inte känna mig smutsig och äcklig efteråt, duscha i timmar, städa hela huset för att få bort atmosfären av dom. VILL INTE.

och tyvärr funkar det inte att be dom ta in på hotell, vilket annars hade varit en skitenkel lösning. det blir till att bita ihop igen och igen och igen och igen.

Nilli

Hm, jobbigt. Men jag förstår ändå inte varför de inte kan sova hos N och D? Vadå vill inte, det vill ju inte du heller, varför är det då ändå självklart att de stannar hos dig?

2012-05-14 10:40:12

crackgirl

Fy vad jobbigt! Men aven om det sakert ar en omojlighet maste jag fraga anda: finns det nagon chans att bara saga "nej, jag vill inte att ni kommer hit for det kanns sa himla jobbigt for mig (forklaring ungefar som du skrivit ovan)". Och sa vidare... jag skulle aldrig vaga saga sa till mina foraldrar (fast nu behovs det ju tack och lov inte for jag alskar att traffa dem nu nar jag har kommit over en del issues jag hade sarskilt med min mamma), men det later ju som en mardrom. Ni sags ju just och det verkar inte som att nagon i din familj vill att de skall komma?

2012-05-14 19:17:50

.jag

@Nilli: därför att det är mina föräldrar och därför på något outgrundligt sätt mitt ansvar att härbärgera dom...oavsett vilka de ska träffa. de tycker liksom att det är SJÄLVKLART att de ska bo hos oss och jag tror till och med att de tror att vi tycker att det är trevligt. vi borde få jobb på dramaten allihop.
@crackgirl: nja, jag har väldigt svårt att föreställa mig att det skulle gå vägen...det var inte särskilt populärt att ha saker inbokade i kalendern redan och inte genast vara beredd att stryka allt till förmån för detta besök, att säga att jag inte vill att de ska komma öht skulle nog vara dödsstöten för vår relation...vilket kanske inte alls hade varit av ondo, men jag är väl för feg för att ta det steget. tyvärr :-(

2012-05-15 06:38:26

crackgirl

Nej, jag fattar sa klart... som jag sade, jag skulle ha jattesvart att saga nagot sadant trots att jag annars ar hyfsat bra pa att saga ifran. Det ar ju lite annorlunda nar det faktiskt ar ens familj och inte bara nagon van eller bekant som gar en pa nerverna lite val mycket.

Jag lider med dig!

2012-05-15 20:11:37


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.