Tålamod Jazz

Jazzie 2012-04-25 14:42 (5 kommentarer)
Jag sitter på altanen och tittar på vattenspridaren som svänger fram och tillbaka. Bredvid mig har jag en kopp kaffe och stereon spelar just nu Peter LeMarc från min Hängmattemusik. Tusse ligger i vagnen och sover.

Jag är orolig för vår blivande gräsmatta. Orolig att inget kommer gro.
- Lugn, säger pappa. Det blir nog bra. Du måste ha tålamod.
Tålamod. Det är ju liksom inte riktigt min grej. Kanske skulle vi ha pyntat 44 loppor trots allt och fått grabbarna att komma hit, lägga jord och rulla ut gräsmatta. Tjopp, tjopp, tjopp. En eller två dagar och sen skulle tomten vara grön. Ytterligare 2 veckor med vattenspridare och sen skulle allt vara klart. Bara för Grodan att ge sig ut och springa.

Fy fan. 44000 spänn. Och just nu när jag ser vår bruna tomt som är alldeles kladdig och helt gräsfri så känns det nästan värt det.
Tålamod säger pappa. Jag får väl försöka. Varför måste tålamod vara så jäkla jobbigt?

I övrigt så är jag avundsjuk. Så där grymt avundsjuk som inte är så fint att vara. Jag är avundsjuk på alla kvinnor som tappar en massa vikt när de ammar. Sån är inte jag. Jag trodde att alla kvinnor rasade i vikt när de ammade. För alla får det att låta så.
- Ja, men så ammar du, och då tappar du ju massa kilo.
Så när Grodan kom trodde jag att nu är det lugna gatan. Efter 6 månaders amning hade jag gått UPP 4 kg. Amningen gjorde mig vårlandes hungrig. Eftersom ämnesomsättningen skulle vara topp tänkte jag att ok, om jag äter som en häst så går jag kanske inte ner lika mycket. Men det är ok. Men så var det nog inte. Om jag hade ätit som vanligt hade jag nog stått ungefär still i vikt. Och nu när jag åt mer än vanlig gick jag alltså upp.

Det var inte bara att amma och allt bara föll av en. Nu vet jag ju det. Så jag väntar mig inga under. Men jag blir så grymt avundsjuk på alla de som har det så. Som bara ammar sina barn, äter utan att banta, går ut med barnvagnen utan att gå maratonprommenader eller ens i syfte att få motion. De lallar runt i sina amningskoman och för varje dag blir de smalare.

Avundsjukan tilltar därför att alla hela tiden refererar till att jag kommer tappa vikt för att jag ammar. Senast idag sa doktorn
- Ja, så kommer du ju gå ner en del i vikt nu när du ammar.
Jaha tänkte jag. Och om jag inte gör det då?

Men gå ut och rulla den där jävla barnvagnen då, kanske någon nu vill säga.
Eller...
Sluta ät så mycket. Ät GI LCHF eller någon annan jäkligt lyckad diet.
I know. Jag vet vad jag har att göra det närmaste året. Men just nu hade det varit skönt att bara få ägna sin bebis lite tid och få lite gratis.
Förra gången var det månader av stenhnård viktväktar-liv som gällde för att bli av med de 10kg som jag hade lagt på mig. 6 under själva graviditeten. Och 4 under amningen.

Den här gången räknar jag med att inte gå upp under amningen. Jag kommer inte att äta som jag gjorde förra gången. Men istället ligger jag plus 10kg redan nu. Jag har ju inte rört mig alls sen oktober då jag fick mykoplasman och har haft våldshosta varje gång jag anstränger mig. Ingen rörelse men mat som om man tränade. Det blir 10kg i gravidtider.

Jag har lvoat mig själv att inte vara den som går upp 10kg för varje barn jag får. Så det blir samma jobb som förra gången. Men det får vänta lite. Förmodligen får det dra igång på allvar efter sommaren. Fram tills dess får jag bara se till att inte bli det matmonster jag blev förra gången.

Men jag är verkligen grymt avundsjuk på alla amningssmala kvinnor. Det hade varit kul att vara en. Tåla m

Pocks

Ja, ta det piano, allt har sin tid. Jag vet att det inte är någon tröst, men ta den tid det tar. Du blir av med dem tids nog. Men visst: jag håller med - jag hade gärna varit en av de där som bara tjoff, ojdå, kilon borta.

2012-04-25 15:32:44

Bella2

Jag gick inte heller ner, om det ju är någon tröst. Inte med något av barnen. Istället fick jag passa mig väldigt noga, eftersom jag gärna gick upp istället och framförallt precis efteråt när man var van att kunna äta mer...

Min syster däremot, rasade i vikt. Trots mycket mat och mycket fika, så var hon smalare efter avslutad amning än hon varit sedan i högstadiet. Orättvist är det :)

2012-04-25 16:29:05

-poo-

Alltså, från en som grymtat och stirrat på leran som borde vara gräsmatta och blängt på grannarnas utrullade gröna marktäcke: det kommer. Det går långsamt i starten, men sen jädrar. Kommer inte dröja länge förrän du är glad att du inte la 44000:- på det som växer, så att du kan lägga hälften på en självgående gräsklipparrobot... :)

2012-04-25 16:40:58

Jazzie

Tack poo. Behövde höra det.

Och tack tjejer... det är bara att acceptera läget

2012-04-25 23:10:31

Moot

Ähhh skiiiit. Jag har ingen erfarenhet .-(. Men jag satt nyligen med med två mammor (en tvåbarns och en trebarns - min syster och min goda vän) som är smala som SPETOR.. de pratade om hur skönt det var att de hade gått ner allt så lätt.. och där satt jag som en padda som väger mer än vad de gjorde när de var som mest gravida.. BAJS (haha fastän det knappt hörde till ämnet)

2012-04-26 07:33:01


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte