Jag bara bubblar om ingenting

Jazzie 2012-04-23 21:21 (3 kommentarer)
Det är Sambons sista pappadag idag. Grodan var på dagis och jag och Sambon tog med oss Tusse och åkte runt och tittade på små partytält. Vi funderar på att köpa ett som är 3x3 meter och sätta på altanen. Som ett litet "rum" där vi ska ha vårt middagsbord.
Sambon vill ju gärna ha såna där launchmöbler, men vi har kommit överrens om att ta ett steg i taget. Först tältet. Se att vi börjar sitta ute vid vårt stora dyra matbord. Göra det lite mysigt med lyktor och infravärme. Jag vill ha babmu i stora krukor.

Blir det en hit i sommar kanske den får flytta till södra väggen och vi köper oss sköna soffor och fåtöljer nästa sommar. Kanske. Vem vet. Någon gång i framtiden kommer vi glasa in delar av västra altanen. Men det kan komma att dröja.
Vi får se hur det blir den här sommaren. Men jag tror att vi gör ett 2000 kronors test. Köper tältet och ser om vi gillar hur det ser ut på altanen. Ser hur ändrar vårt sätt att använda vår altan. Och hur länge ett sånt där tält håller. Kanske är det 2000 kronor i sjön. Kanske blir det ett lyckat försök.

Grodan pratar och pratar och pratar. Han är så fantastisk rolig. Idag satt han och berättade om den stoooooora tigern som röt (då ryter Grodan och visar farlig min) och skrämdes. Stooor tiger. Farlig.
Om och om berättade Grodan om denna tiger. Snabbare och snabbare gick berättelsen. Och så plötsligt, direkt efter ett förskräckligt skrämmande rytande som tigern skrämdes med sa tigern
- Hej hej (och Grodan vinkar) en annan dag.

Hahaha. Det såg så fantasiskt roligt ut. Ena sekunden satt Grodan med värsta grimagen och röt, röt, röt. För att sen med ljus röst och liten trevlig vink säga
- Hej hej, en annan dag.
Insåg först en lång stund senare att Grodan nog berättade om gårdagens Djungelboken på Bolibompa. Tror att tigern for i vattnet och när han simmade bort sa han med hotfull röst till Mogli "- Jag kommer tillbaka en annan dag"

Grodan bara berättade det lite annorlunda.

Tusse sover. Hon sover i samma överdrivna mängd som henns bror pratar. På dagarna är hon helt ok att ligga i vagnen och sova utan att man ägnar henne någon tid alls i princip. Men på kvällen vill hon ligga hos en. Just nu ligger hon på mitt bröst. Lägger jag bort henne i tex babysittern kommer hon först börja knorra och sen skrika. Lika om jag lägger henne i vagnen eller soffan eller på filt. Nej. På kvällarna vill Tusse vara nära nära. Även nätterna är lite känsliga. Men lägger man över henne vid rätt tillfälle så kan hon sova i sin säng tills det är dags att amma. Svårigheten är att veta när det är rätt tillfälle. Så just nu gissar jag. Ibland funkar det. Ibland inte.

Usch. Jag vill inte att Sambons pappadagar ska vara slut. Jag har tyckt det varit så fantastiska dagar dessa dagar. Shit vad jag har trivts med att vara ihop. Pysslat runt. Var och en för sig och en hel del tillsammans. Semestern kommer inte förrän i juli.

Pocks

Gulligt!!

2012-04-23 22:30:17

Bonita!

men..hur menar du? Tält på altanen? Låter jättekonstigt tycker jag.

2012-04-24 19:11:58

Malena3

Fint!

2012-04-24 19:17:19


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte