Halsen är fortfarande inte bättre

Jazzie 2012-01-22 23:08 (1 kommentar)
Så säger Sambon
- Det kan inte vara halsbränna då? Det står här att förstoppning och halsbränna är vanligt förekommande vid den här tiden av graviditeten.

Halsbränna?
Nä. Det tror jag inte. Inte för att jag någonsin har haft halsbränna. Men det brukar ju vara förenat med sura uppstötningar. Och det har jag inte. Men en väldigt irriterad hals.

Sambon som är en gammal magsårspatient menar att det inte alls måste vara en massa sura uppstötningar. Värt att kolla på apoteket vad som finns för gravida och prova.

Just nu har jag har haft galet ont i halsen i över 2 veckor. Jag VET att det inte varit halsbränna dessa två veckorna. Men det bara vägrar gå över. Bara vägrar. Det blir bättre, så att jag tror att nu går det snart över, men så är det sämre igen. Så just nu är jag beredd att pröva nästan vad som helst.
Jag är sjukt trött på mina 15-minuters-nätter. 15-minuters sömn innan halsen väcker mig.
Nu har det gått en hel vecka utan att det blivit bättre. Det är bättre idag än förra veckan. Men de senaste 7 dagarna? Nej. Hostan har blivit något bättre. Men inte halsen.

Idag gick det inte längre. Grodan gjorde lite fel, inte värre än vanligt, men mitt tålamod var puts väck. Jag blev så inåthelvete förbannad. Tack och lov exploderade jag inte fullt ut på honom. Jag blev bara kokande arg som bara sjöd utanpå. Men det var omöjligt att vara snäll och trevlig. Grodan och Sambon fick båda kalla handen.

Hade redan bestämt sen tidigare att jag skulle ta Grodan och åka och hälsa på mina föräldrar. Det var nog min räddning. De var så glada att få rå om sin lilla vilding till barnbarn. Jag la mig på soffan för att titta på skidor. Men sov större delen av tiden jag var där. Det sista Sambon sa innan jag åkte dit var
- Kom gärna hem på bättre humör.
Jag svarade med att smälla igen dörren och lägga i backen.

Men när jag kom hem igen var jag på bättre humör. Att vara mamma till Grodan var återigen något som kändes ok. Sömn. Denna grundsten till existens.
Att sova dagtid fuckar ju upp sömnmönstret. Men låter halsen mig sova så finns det tillräckligt med trötthet kvar i mig för att somna.

Anni

Dags att gå till doktorn! Oavsett vad det är så kan du inte ha det så här!

2012-01-23 07:20:28


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte