speed

.jag 2012-01-20 10:16 (11 kommentarer)
fredag igen, vart tog den här veckan egentligen vägen? kul att det går fort, men nu kan det sakta ner över helgen.

jobbar med mitt mission impossible-projekt, det går trögt. skapar en rad i en databas, måste avvakta för det fattas information som jag inte kommer åt. mailar den som kan åtgärda, väntar på svar, får informationen, gör en rad till, kommer på att jag saknar annan information som jag inte heller kommer åt, mailar den som sitter inne med dom kunskaperna, väntar på svar. och sådär håller jag på. stööööön. tack och lov har jag ju andra och lite enklare projekt att peta in i väntetiden, så det känns som att jag får LITE gjort i alla fall.

ute är det snöblandat och slaskigt och kallt. jag har kommit igång lite smått med min löpträning igen. foten har hittills inte protesterat, peppar peppar. i eftermiddag ska jag ut en runda, vädret bekommer inte mig så länge det inte är för varmt. just nu är det förstås jättejättejobbigt att springa eftersom min kondition bara är sådär, även om jag klarar av att ligga på 80-85 % av maxpuls större delen av ett spinningpass så är det inte alls samma sak som att vara löptränad, i alla fall inte för mig.
men jag är så sjukt GLAD för att jag kan springa igen, eftersom det är så enkelt och tidseffektivt. skönt är det definitivt inte, inte än, men det kommer, jag får bara ge det lite tid.

och sedan irriterar jag mig lite på när vi sitter på jobbet och pratar om kost och motion och friskvård och sånt så är det precis som att man MÅSTE ha jättesvårt för att äta rätt och sluta med onyttiga saker och så, annars blir folk liksom irriterade för att man inte är som dom. och jag är väl ingen missbrukarpersonlighet då eller nåt, för jag har jättelätt för att sluta med saker när jag har bestämt mig för det. jag kan äta onyttigt i perioder för att jag tycker det är gott, men jag har absolut inga problem med att t ex sluta äta socker, jag kan köpa en påse chips och få den att räcka i flera månader (jag skämtar inte), jag bakar ofta men har inga som helst bekymmer med att låta bli att äta kakor även om jag vet att dom är jättegoda. jag rökte ett paket cigaretter om dagen i minst tio år, och när jag slutade var det lite jobbigt ibland i en eller två dagar, sedan var det liksom avklarat. SÅN ÄR JAG, och det säger jag inte för att skryta och jag menar verkligen inte att alla som har svårt för att sluta med vad det nu kan vara man vill sluta med är sämre människor för det. men när vi diskuterar det här på jobbet så är det precis som att folk blir sura för att man inte genast hänger på deras "jamen guuuud, jag KAN verkligen inte ha choklad hemma, för jag äter upp den direkt". då känns det nästan som att jag nästan måste sitta och ljuga och säga att jag är likadan, för det är uppenbarligen snudd på förbjudet att tycka att någonting är LÄTT när det handlar om att sluta med saker.

men sån är jag. jättebra på att avsluta. projekt, relationer, onyttigheter, saker som inte tillför någonting, bort med det bara.

AnnA

Nä, gud förbjude att man bara kan sluta med något ;)

Och när vi ändå är inne på den biten. Ibland retar jag ihjäl mig på att alla ska klappas på huvudet som slutar röka/äta fel/slösa bort sina pengar/missbruka droger/sätt in valfritt ord!

Till och med på Lyxfällan får de i slutet alltid en present för att de varit sååå duktiga och tagit sitt ansvar (vilket varenda kotte som är vuxen SKA göra)
Vi som ser till att bromsa innan det blir fel, inte fan är det någon som klappar oss på huvudet...

2012-01-20 10:41:47

Morris

Eller hur! Ska man verkligen behöva be om ursäkt för att man har karaktär? Jag är en typisk missbrukspersonlighet men har heller inga problem med att sluta med något, det är ju för fasen bara att betämma sig!
@AnnA: Jag håller med helt!

2012-01-20 11:13:28

Dorizzz

Ja, vi är ju alla olika. Jag tror inte att det enbart har med "karaktär" att göra. Vissa har lättare att ta till ursäkter, andra kanske har en mer addictive personlaity...
Ibland kan jag med järnvilja säga nej till vissa saker, ibland bara går det inte. Och jag skulle inte påstå själv, att jag är en person som saknar karaktär. Om jag får vara så ödmjuk haha!! ;) Det klassificerar ju varken dig eller mig (eller någon annan) som bättr eller sämre. SKITJOBBIGT, tycker jag att det är, med dem som KAN och har alla förutsättningar, men inte "orkar". Suck.

Jag är JÄTTEGLAD för din skull! Vad skönt att slippa just den biten! Jag tror alla andra bara är avundsjuka. Det är lättare att sympatisera med en svaghet än en styrka. Haha.

Heja dig! Flip för att springa! Håller fot-tummar!

2012-01-20 12:26:35

Jane

AnnA : Just detdär med Lyxfällan stör jag mig också på ibland! De borde starta ett program där de åker runt och delar ut pengar och presenter till folk som tar ansvar också, sådana som har en ordnad ekonomi, fostrar sina barn kärleksfullt etc. Eller bara en lite umppmunstrande hejarklack, iaf? Trasseltofsar?
HEJA SKÖTSAMMA, FRISKT HUMÖR! ;)

2012-01-20 13:27:30

Jane

@AnnA glömde jag. Och HEJA .jag också, förresten! Löpning alltså, jag vill också bli en löperska!

2012-01-20 13:29:14

Morris

@Dorizzz: Varför kan du bara ibland?

2012-01-20 14:10:50

Dorizzz

@Morris. Jag vet inte. 1000dollarsfrågan. Om jag visste det skulle jag vara smal som en vidja. ;) Bland annat! Jag har en kompis som uttryckte det såhär efter hon slutat röka: Efter flera år utan cigaretter så är jag bara en kris ifrån att bröja igen.
Mat är min tröst, min svaghet. Jag tror inte jag är "beroende" men när jag har haft en dålig dag, en dålig vecka, så är det klart mycket svårare att stå emot. När jag har flyt så är det inga problem. Nu har jag lärt mig kontrollera det bättre. Jag vänder mig till andra saker om jag blir stressad, men jag är inte perfekt. Har vi chips eller choklad hemma, lättillgängligt, så åker det ner. Nu kan jag stoppa mig efter 6 chips, men förut åkte hela påsar ned. Det kanske låter som en uräkt i dina öron, och kanske är det det? Men jag har jobbat hårt på det här i flera år, och jag har fortfarande aldrig full kontroll. 90-95%.

2012-01-20 15:19:46

Morris

@Dorizzz: Hur det låter i mina öron är inte intressant för dig, det viktiga är ju att du har koll på varför det bara funkar ibland. För mig får du göra vad du vill.
Jag tycker det är viktigt att förstå hur andra människor tampas med något som för mig är aslätt.
Och hälsa din vännina som är en kris ifrån att börja röka igen att då har ju rökmonstert vunnit, vad fan ska det vinna över henne för? Och krisen blir inte lättare att tas med för att hon förgiftar sin kropp. Jag LOVAR.

2012-01-20 15:26:44

Dorizzz

@Morris: Jag tror jag misstolkar första meningen (Hur det låter i mina öron är inte intressant för dig) för vad du tycker och tänker ÄR intressant. Men det kanske inte var det du menade?
Oh well.
Det är aslätt för min man att sluta äta. Det är aslätt för många av mina kompisar att reglera saker. Det är inte det för mig. Inte allt.
Och det är ju självklart att gå upp 10 kilo för att man är stressad INTE hjälper, eller att börja röka igen om ens barn dog i en olycka. Men människor HAR svagheter. Och ibland slås man omkull. Jag slås inte omkull så lätt, tycker jag. Jag vädrar alla möjliga slags stormar med ganska djupa rötter. Men när det är MYCKET så blir jag svagare.
Jag tror inte att alla människor är wired på exakt samma sätt. Något som går lätt för mig kanske är svårt för dig och tvärt om. Jag tror inte att alla har exakt samma förutsättningar från början, och sedan ska man räkna med miljön/atmosfären som man lever i just den stunden. Livserfrenhet, bakgrund...listan är lång. Inget är ju statiskt och fast i vacuum. Och det går ju inte att jämföra från situation till situation heller. Att jämföra en från Lyxfällan med någon som har svårt att tacka nej till en kaka är ju som att jämföra äpplen och päron. Tycker JAG. Det är så mycket som påverkar beslut man tar...

Stackars .jag!!! Haha, mer än vad du bad om när du loggade in idag! Hahaha.

2012-01-20 15:46:57

Morris

@Dorizzz: Ja, du misstolkar. Misstolkar som i att du är fri att tycka och tänka vad du vill. Hur det du säger låter i mina öron är egentligen inte viktigt så länge du kan försvara det inför dig själv.
Och jag förstår såklart att alla människor är olika, det är ju precis det jag skriver!
Men tack för att du orkade förklara, för som sagt, för mig är det viktigt att förstå andra människor.
Jag dömer ingen, var och en är fri att göra vad den vill.

2012-01-20 16:03:50

Moot?

Inte skall du skämmas för att du inte har problem med att sluta med saker. Jag är jätteavundsjuk men jag skulle aldrig vilja att någon mådde dåligt bara för att man lyckas. Jag har ju helt klart INGEN karaktär... det är som om någon annan tar över.. jag tappar helt min beslutsförmåga och efteråt undrar jag bara "vad var det som hände?". SAmma sak kan dock gälla med gymmet.. jag ligger i soffan och bara VILL INTE och helt plötsligt så står jag där och svettas. Kanske har man något som tar över ens hjärna ibland :-).

Blah blah - kul med löpträningen :-))

2012-01-20 16:12:42


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.