the strömavbrott

Corn 2011-12-27 17:58 (inga kommentarer)
Vi har haft en fin jul, som sen gick över i ett låååång strömavbrott på grund av stormen. Snart har vi varit utan el i två dygn och det beräknas inte vara fixat förrän om minst två dygn till. Tjoho!
Vi lever alltså artonhundratalsliv och går ut och hämtar vatten ur pumpen på gården, vi eldar i vedspisen och använder den till kaffekokning och värmning av badvatten (!!! ja, faktiskt), i dag blev jag rastlös och gjorde något slags stekpannebröd. Så vi har det oförskämt bra ändå. Men lite långtråkigt eftersom det är mörkt redan vid halv tre, vi har läst en massa och byggt med lego och spelat spel, men det blir lite långtråkigt ändå. Vi sover alla fyra i samma rum, somnar samtidigt, och som sjuåringen sa "strömavbrott är mysigt på ett sätt, för man kommer närmare varandra!". Vi tänder en massa ljus och går ner lite på halvfart. Nu handlar det mest om att få vardagen att funka.

Som sagt - vi har det bra. Och lyxigt med vedspis och pump. Hade vi bott i en lägenhet hade det genast varit krångligare. Eller bara i ett hus utan vedspis hade ju varit bökigare det också.

Och nu är vi hos min mamma och lånar lite el. Och nu: mat! Varm!

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.