dagen före julafton

Corn 2011-12-23 11:27 (3 kommentarer)
Vad underbart att börja dagen före julafton med att känna hur en trevlig svamp börjar sprida sig i de nedre regionerna! Det var längesen, min vän.
Men nu har jag ringt vårdcentralen och sitter och väntar på att de ska ringa tillbaka och förhoppningsvis vara så snälla att de skriver ut ett recept på diflucan åt mig. Utan läkarbesök. SNELA SNELA! Annars blir julen rätt olidlig.

Och vad beror det på? För mycket socker och för tajta byxor? Om jag drar ner på sockret så kanske byxorna blir mindre tajta och så får jag två flugor i en smäll.

Anywhoo, jag ska inte klaga över mina underlivsproblem (nämnde jag förresten att jag har lite uvi-känningar också?). I övrigt är det fint. Igår städade vi litegrann och jag avverkade ett stadsbesök på tre timmar, det var ganska raskt jobbat med tanke på att ungefär halva norrland verkar ha letat sig till vår lilla stad. Knökfullt överallt, men jag handlade raskt några julklappar och en massa mat. Och när vi hade städat på eftermiddagen drack vi glögg och åt pepparkakor framför disneyfilmen Trassel. Äkta matinékänsla! Jag nålade upp ett par nya bilder och planscher på väggarna (ja, jag vet, studentikost med nålar, men orka/ha råd att rama in allt!) och det blev snyggt och bra och lite nytt. När barnen hade somnat, nybadade och gosiga, såg vi tre avsnitt av Sons of Anarchy.

Och igår blev nybyggnaden av lagården ÄNTLIGEN klar efter lite försenade leveranser och korna klev nyfiket in i sin nya boning och la sig tillrätta i halmen. I dag går de ut och in lite som de vill. Fint!

Och stökigt är det lite överallt, men det gör väl ingenting.

Och hurra! Nu ringde just en sur sköterska från vårdcentralen och sa lite nådigt att hon hade fått en doktor att skriva ut medicin åt mig. Yay! Och i och med det samtalet fick jag förklara för min nioårige son, som sitter här mitemot och lägger patiens och förstås blev lite nyfiken på vad mitt samtal handlade om, vad svamp innebär. "Alltså, det är ju inte så att det växer kantareller, men du vet, det är som bakterier". Eeeeh.

Och nu ska jag spela spel med sjuåringen, ett nintendobaserat brädspel han konstruerade förra året.

Därmed är det väl god jul, va?

AnnA

Nä, snarare taggig giftsvamp känns det som. Yay för medicin :)

2011-12-23 13:16:05

Ness

Åh, men efter helgerna, fixa en läkartid och kräv att han/hon skriver ut flera uttag eftersom det är återkommande. Mindre pyssel! Eller håll dig med minst en lover med receptblock, men din man verkar så trevlig, så alternativ ett blir nog bäst.

2011-12-23 22:21:38

Corn

@Ness; ah, ja, fast nu är det ett par år sen jag hade det sist, som tur är (då drogs jag med det mer). Men det låter som en bra idé. Jag har nog rätt bra chans på en läkare jag var hos i höstas, han tittade konstant på mina tuttar i stället för mina ögon. Han kanske ställer upp med receptblocket i högsta hugg?

2011-12-24 00:02:54


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.