städryck

Corn 2011-10-24 13:41 (5 kommentarer)
Jag är stökig och jag är slarvig. Jag gillar saker. Prylar. Det är nog mest mitt fel/min förtjänst att vi har grejer. Om min man stod för konsumtionen av litteratur skulle vi köpa cirka en bok per år och inga tidningar alls. Det är jag som köper pärlor till barnen, och tuschpennor och böcker och småpryttlar. Så det är förvisso mest mitt fel, men ingen av oss är särskilt bra på att städa.

Hur som helst: jag GILLAR att omge mig med saker. Jag kan tycka att det är snyggt med lite minimalistisk och vit stil, men det skulle inte funka. Jag gillar att göra små gulliga stilleben av några plastfigurer och en snygg plåtburk. Jag gillar fina böcker. Och så vidare. Men nu har jag - för att vara jag - kommmit in i en liten utrensningsfas. Igår bar jag ut tre sopsäckar av skräp och helt enkelt gamla grejer. Jag var väldigt osentimental och ganska hård. Och det slutade i ett fint litet rum som kändes som nytt.

Idag fortsatte jag - med små projekt i den stora röran, så att säga, jag började med kryddhyllan (ja, jag vet, corny, men jag har MÅNGA kryddor och det blir fort stökigt) och sen satte jag mig i hallen och hällde ut hallbyråns alla ihopknölade gamla vantar och mössor på golvet. Sorterade och slängde rått. Nu kan man till och med stänga lådorna! Wow.

Och det är fortfarande stökigt men det känns ändå fint att veta att det även inuti lådorna/skåpen är fint och inte bara panikinslängt en massa grejer.

Ja, det är ungefär det jag sysselsätter mig med just nu. Nästa rum att angripa blir nog vardagsrummet. Där finns det oändligt många dvd-boxar. Undrar om det finns någon efterfrågan så att man kan sälja på tradera? Om man säljer billigt? Kanske.

Anni

Nyttigt att rensa ibland.

2011-10-24 21:20:04

C.

Du, kryddhylla låter inte corny. Jag har en KRYDDVÄGG. Och jag älskar den. <3

Men vore det corny om jag bad dig berätta hur du organiserar dina kryddor?

2011-10-25 12:59:15

Corn

Haha! Då har du mer kryddor än jag.
Så här organiserar jag mina:
paprikapulver och diverse chiligrejer får stå ihop, de jättesnygga burkarna från Fiddes payne får stå ihop, örtkryddor får stå för sig, och sen står lite söta grejer som kardemumma och kanel och ingefära och vanilj ihop. Plus ett gäng vardagsgrejer ihop, som creole-kryddan, örtsalt, en Jamie-kryddkvarn och sesamfrö-salt-blandning. Klart! :)

2011-10-25 23:14:46

Corn

Och jag menade förstås inte att kryddhylla är corny - men att STÄDA och organisera den kanske låter lite överdrivet...

2011-10-25 23:15:21

C.

Haha, då är jag fett överdriven. Jag har nämligen bokstavsordning, för ändamålet inköpta och identiska burkar (reser mycket och köper oftare i lösvikt än i extrasnygga originalburkar), samt handskrivna och laminerade etiketter. Men så lagar jag också extremt mycket mat.

*CRAZY SPICE LADY*

Men jag gillar din tematiska indelning mycket!

2011-10-27 01:24:02


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.