quit or not

.jag 2011-10-17 11:24 (6 kommentarer)
sitter här och funderar på min ena hundkurs. det är fem gånger kvar och jag är just nu så opeppad att jag mest av allt har lust att skita i den. förra gången skulle vi välja ut ett par valfria tävlingsmoment, visa dom tävlingsmässigt för kursledaren och så skulle hon ge betyg samt motivera varför betyget blev som det blev. sånt är ju jättebra, och när vi pratade om det gången innan så uppfattade vi alla att vi skulle titta på varandra och få höra varandras omdömen, vilket också kändes jättebra för då kan ju alla lära sig av alla. så blev det inte, utan vi fick gå iväg en och en med kursledaren och övrig tid (dvs 95 % av kurstiden) fick vi träna självständigt. sedan samlades vi allihop och så gick kursledaren igenom resultaten, typ "ja, kerstin, du gjorde ju ett dubbelkommando så det drar ju ner betyget" utan att förklara vad kerstin gjort eller hur hon resonerade kring det, vilket ledde till att alla utom kerstin fattade noll. jag hade ju mer tänkt att hon skulle förklara "ser ni att hon gör si eller så, det räknas som dubbelkommando och det blir avdrag om man gör så på tävling", men nä, inget sånt. det kändes som en OTROLIGT bortkastad kväll.

första kurstillfället var förfärligt, andra något bättre men långt ifrån bra, tredje rätt okej, fjärde också rätt okej, femte skitdåligt. det ska till rätt mycket för att medelvärdet på kursen ska bli mer än okej, känner jag.

och jag känner mig opeppad att fortsätta. vädrets makter är inte på min sida, valpen gillar inte när det är kallt och blött och jag vill inte att han ska förknippa träningen med något obehagligt. fast det går ju att lösa med ett täcke. värre är att gräset på appellplanen är inte klippt på evigheter och lär väl inte klippas mer i år och det är väl bara SÅDÄR lätt att få valpen att gå fot ordentligt när han måste skutta fram över grästuvorna med sina korta ben, grästuvor som dessutom är jätteintressanta att nosa på. och även detta hade väl gått att uthärda om man åtminstone hade känt att det var VÄRT det, att man lärde sig något. men jag tycker inte vi direkt har kommit någonstans på de här fem gångerna. på min förra kurs gjorde vi alla ENORMA framsteg på fem gånger, på agilitykursen har vi alla också kommit jättelångt på fem gånger. men här...nä. vi står mest på samma fläck och stampar.

samtidigt: det blir kanske bättre. de sista fem gångerna blir kanske SMASHING, tips och goda råd haglar och kursen blir riktigt givande. och sen känns det lite...fjuttigt, typ, att hoppa av. som om man är en quitter. och det tycker jag faktiskt inte att jag är.

ååååh, beslutsångest. hur hade ni gjort?




Nilli

Lätt sak. Jag hade slutat direkt. Verkar som vare sig du eller valpen uppskattar det. Och vad är det som får dig att tro att det ska bli bättre när det inte har blivit bra på fem gånger? Kursledaren verkar vara fruktansvärt inkompetent, helt utan pedagogiska kunskaper...

2011-10-17 14:46:40

Anni?

Om du fortsätter så tycker jag du ska prata med kursledaren och säja precis vad du tycker, så det åtminstone finns en chans till förändring. Annars är det nog rätt meningslöst. Är det fler som tycker som du så kanske ni kan prata ihop er och komma med gemensam kritik? Om det nu biter - det är ju inte säkert att läraren vill förstå...

2011-10-17 15:28:35

sodanismo

skulle säga framför saklig kritik, men lägg inte mer tid på kursen. har den inte tagit sig på fem gånger känns det ju osannolikt att det blir bra bara helt plötsligt. onödigt fortsätta lägga tid på det då.

2011-10-17 15:59:25

crackgrrrl

Jag skulle slutat direkt. Jag tror att var generation har enorm angest over att hoppa av fran grejer, inte fullfolja det vi bundit oss till att gora etc pga var uppfostran... medan de som ar ca 10 ar yngre bara lagger av sa fort nagot kanns lite jobbigt (vilket ju ar ganska slappt i mina ogon, hur skall man komma nagonstans med en sadan attityd). Men det har later ju helt vardo... eftersom du har kommit sa langt i din tankeprocess att du skriver om det har antar jag att du mentalt har bestamt dig redan? ;)

2011-10-17 16:16:12

AnnA

Alltså, livet är alldeles för kort för att slösas bort på en skitkurs. Det finns andra alternativ. Träning med hund skall vara kul! Självklart känner valpen av din sinnesstämning också. Hade slutat på studs och letat upp något annat att göra med hunden. Tränat själv/ihop med en kompis/efter en träningsbok eller vad sjutton som helst. På klubben där jag gick och tränade hade vi en kväll i veckan med fri träning. Alla som tillhörde klubben kunde komma och träna.Har ni inget sånt du kan göra istället?

2011-10-17 16:19:13

.jag

tack för feedback! som crackgrrrl är inne på så hade jag nog egentligen bestämt mig, men det känns ju alltid lite skönt att höra vad andra tycker.
@AnnA: jo, vi har liknande träning på "min" klubb också, tyvärr oftast på samma dag som kursen från helvetet...men nu löser det ju :)

2011-10-18 16:06:26


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.