och så lite pms-gnäll på det

.jag 2011-10-18 16:43 (2 kommentarer)
alltså, idag är jag PISSED OFF, för att använda ett moget uttryck. är så in i döden trött på människor, alla är ju fan helt dumma i huvudet.

igår diskuterade jag och mr S om vad vi skulle göra på vår minisemester.
S: ja, jag tänkte höra med XXX om hon har lust att hänga med på blahablahanåntingutställningen.
jag: va? vilken utställning då menar du?
S: jamen det har jag ju sagt hundra gånger!
jag: inte till mig, jag har aldrig hört talas om den.
S (irriterat): jo, det har jag visst. jag har ju pratat jättemycket om den!
jag: ja, inte med mig i alla fall.
S: jo, det har jag! sa jag inte att nästa år så är det den och den utställningen, och att i år så var det blahablahanånting på det muséet.
jag: ja, det har du kanske gjort någon gång...men det är väl inte att prata särskilt JÄTTEMYCKET om någonting, du kunde ju till exempel nämnt att du ville gå dit.
S: jamen det säger väl sig självt! jag har ju för fan inte gjort annat än plöjt böcker om blahablahanånting de senaste veckorna!
jag: jamen det är väl för fan inte samma sak som att jag ska fatta att du vill gå på en blahablahanåntingutställning.
S: ja, men om du inte är intresserad så kan ju du gå och titta på den där fotoutställningen istället.
jag: ja, du verkar ju redan ha bestämt dig för att gå dit med någon annan.

varpå mr S blir skogstokig för att jag antyder att han har en dold agenda. och OKEJ, den där sista passningen från mig var ju jävligt onödig. men jag blir så trött på att känna mig som saga norén, länskrim malmö (från tv-serien "bron"), helt socialt missanpassad och oförmögen att tolka annat än det rent bokstavliga. ELLER? jag VET ju att han inte har pratat med mig om detta och det är väl inte hela världen, varför kan han inte bara BACKA lite och säga "nähä, det trodde jag faktiskt att jag hade gjort" eller nåt i den stilen istället för att irriterat framhärda att han visst har gjort det.
och sen skulle jag iväg och träna agility och sen när jag kom hem så hade mr S gått och lagt sig och jag stack i morse innan han hade vaknat. KUL DET HÄR.

och så på jobbet idag. en person kommer till mig och säger att hon får migrän på grund av att en annan person använder för mycket parfym och att flera andra har klagat på att det luktar för starkt. själv är jag superkänslig för sånt, men jag jobbar i en annan byggnad så det är inget jag direkt har lidit av, men jag erbjuder mig i alla fall att prata med parfympersonen och person 1 blir glad och tacksam. jag går till parfympersonen (som är relativt nyanställd) och säger till henne lite fint att det finns folk på företaget som är överkänsliga och om hon kunde låta bli att använda parfym på jobbet så hade det varit bra. parfympersonen säger att det inte är några som helst problem och sedan pratar vi om lite annat innan vi skiljs åt i, som jag uppfattar det, bästa samförstånd.
på lunchrasten utspelar sig följande:
parfympersonen (till mig): jag sätter mig här bredvid dig, jag har ingen parfym på mig så det ska väl gå bra.
jag: ja, absolut, sätt dig du, här finns plats.
Z (vem annars, jag säger bara VEM FAN ANNARS): VA? är det någon här på företaget som är allergisk mot parfym?
jag (eftersom ingen annan säger något): ja, det är det.
Z (som om det vore en världssensation som avslöjades): VA? VEM DÅ?
jag: det kan jag inte säga.
Z: va? varför inte då då?

men alltså ÄRLIGT. den som tror att jag tänker out:a någons namn i fikarummet under såna omständigheter känner mig väldigt väldigt dåligt. jaja, det blev inte mer sagt om detta, men Z har hängt som en jävla IGEL efter mig hela dagen och jag blir så trött på henne, på att hon ALDRIG kan läsa av när det inte är läge, på att hon tjatar och frågar och undrar och vill veta ALLT.
till råga på allt hade hon mage att fråga mig om jag inte hade lust att åka och hämta en jobbgrej åt henne när jag körde hem, vet inte varför det skulle vara lättare för mig än för henne att göra det, vi åker på samma håll båda två, och jag bara: NEJ, det har jag inte tid med. fast egentligen handlar det inte om det. jag har verkligen ingen lust att uträtta jobbärenden på min fritid, speciellt inte andras jobbärenden. så det borde jag förstås ha sagt, men jag tycker ändå att det kan respekteras utan att man ska behöva utstå någon jävla FÖRHÖR om vad man har på agendan idag. och jag svarade lite undvikande för jag tycker bara att hon inte HAR MED DET ATT GÖRA, men det kan man ju inte säga. en gång när Z och jag var och tränade med hundarna så sa hon till mig "om det är någonting du undrar över så kan du fråga [tränaren] hur du ska göra" på ett sätt som om jag var helt dum i huvudet och inte FATTADE att det var det han var till för, och jag förklarade för Z att jag faktiskt är vuxen och kan ta eget ansvar, jag behöver inte någon som talar om för mig vad jag ska göra. jag tycker inte att jag var otrevlig (men jag kanske är som saga norén, länskrim malmö), men Z blev SKITSUR och bara stampade iväg med ett "nähä, men skit i det då för helvete". så det här med att förklara för henne att jag inte är road av korsförhör om mitt privatliv känns...ja, jag vet inte. avlägset. och det är tröttsamt, som sagt.

okej, nu har jag gnällt av mig. nu ska jag betala en räkning. imorgon ska jag på massage. hoppas det blir bättre sen.

Anni

Det kanske vore läge att ta ett snack med Z och säja just det - hon får väl bli sur, men hellre det än att du ska behöva stå ut med hennes korsförhör. Det kanske blir riktigt lugnt och skönt om hon blir så sur att hon inte vill prata med dej på ett tag? ;-)

2011-10-18 18:25:29

.jag

@Anni: ja, ibland undrar man ju om det är så man ska göra för att bli av med påfrestande människor i sin omgivning, vara så bitchig att ingen VILL prata med en. ibland är det lockande. men problemet med Z är att hon är så extremt lättstött och eftersom vi bara är en handfull personer som jobbar i våra lokaler och är ganska tighta, så blir det en så otroligt jobbig stämning om någon blir sur på någon. så jag drar mig lite för att sätta igång något, fast det håller ju inte i evighet att ha det så här heller. tur att hypo finns så att man har en ventil att pysa över i!

2011-10-18 19:21:33


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.