Krassligt värre

Lisasan 2011-09-13 22:11 (3 kommentarer)
Vaknade med dunderförkylning och eftersom ena lungan värkt ett tag åkte jag till vårdcentralen. Jag gissade på en vanlig förkylning och lungröntgen, men det var halsfluss och ingen lungröntgen blev det. Lungan låter tydligen prassligt enligt läkaren, men det innebär i hans värld endast att det är lite retat. Ingen lungsäcksinflammation (som jag haft så många gånger förut, och som känns precis på samma sätt, och som specialisterna alltid säger inte hörs) och inget annat. Fast det tror jag sisådär på. Jag är andfådd och jag har ont, det brukar innebära lite vätska i lungan och så inflammation i lungsäcken på det. Det faktum att jag hade halsfluss fast jag trodde jag bara var lite förkyld talar väl också sitt tydliga språk. infektioner blir överjävliga hos mig och jag fattar inte hur illa det är förrän det är riktigt dåligt.

Förra veckan frös jag ju som en hund och hade allmän värk och kände mig kass, men jag får ju aldrig feber så jag tänkte att det var nog inget att sjåpa sig för. Det var väl infektionen som slog rot kanske? Och förra året, herrejösses. En förkylning som blev värre och värre och plötsligt hade jag lunginflammation. Så kan det gå.

Jaja, nu har jag i alla fall fått kortison (fastän han påstod att inget var fel med lungan, känns lite mysko...) och en penicillinkur, så får vi se om det blir bra det här. Får i alla fall stanna hemma från jobbet några dagar, vilket känns väldigt trist. Men inget att göra. Bara försöka bli frisk igen.

Tintomara2

Krya på dig! Jag håller tummarna att medicinerna gör susen!

2011-09-13 23:21:56

Anni

Blir du värre så åk direkt till akuten. Om du blir inlagd får du träffa specialist...

2011-09-14 22:36:29

Lisasan

@Tintomara2: Tack :)

@Anni: Ja det låter som en plan. Käkat två hela dagsdoser med Kåvepenin, men ännu ingen bättring i sikte, snarare tvärtom. Hoppas på bättring i morgon.

2011-09-14 23:12:57


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may