Borde köraköra

Lisasan 2011-09-10 13:25 (4 kommentarer)
Så fort jag ser körkortsböckerna känner jag ett sting av ångest och "jag måste plugga"... sen slår det mig att, nej men vänta nu... Ha!

Sen kommer jag på att jag inte kommer ihåg om man får köra om på höger sida på en 70-väg och så får jag lite lätt ångest för hur fan kunde dom ge mig körkort?! Så tänker jag att men vänta nu, alla nyblivna körkortsinnehavare lär ju vara lika osäkra som jag. Och jag klarade teoriprovet och jag klarade uppkörningen så så himla kass kan jag ju inte vara.

Fast fortfarande har jag inte kört något sedan uppkörningen, så jag borde verkligen göra det. Men dels är lillan krasslig, dels vet jag inte om jag vågar försöka mig på att parkera själv. Låter förmodligen patetiskt, men backen vi bor i är inte nådig, det är brant så in i helskotta, och sen måste man backa in, vägen är skitsmal och parkeringsplatsen liten för att vi just nu har två bilar. Ska se till att dra med mig sambon ut, kanske redan i morgon, och träna backning/parkering här utanför.

tori

Släng körkortsböckerna långt åt fanders, och kör kör kör.

2011-09-10 15:13:07

Anni

Man får väl aldrig köra om på höger sida? Om det inte är filer som går åt olika håll möjligen? (och jag har haft körkort i 25 år!!!!) Och jag parkerar aldrig i backar heller om jag slipper...

2011-09-10 20:20:24

Solsken

Kör så mycket du bara kan och hinner. Gör det du känner dig osäker på - som parkera. Så har jag gjort (har haft mitt körkort i tre veckor) och jag börjar bli riktigt bra på att parkera och backa runt hörna =)

Du får köra om på höger sida även på 50-väg om bilen framför ska svänga till vänster och du bedömer att det är säkert att göra det.

2011-09-11 11:28:23

Bilälskare

Jag känner rätt många tjejer som tagit körkort men sen ändå inte kör bil annat än när de är tvungna, typ några ggr/år. Det är inte alls bra att göra så, även om man fått körkortet är man inte fullärd förrän man känner att allt verkligen sitter i ryggmärgen. Visst, man MÅSTE inte kunna fickparkera, backa runt hörn och sånt, men det underlättar om man kan det. Eller bara en sån sak som hur man häver en sladd. Du bör köra så fort du har möjlighet och så ofta som möjligt tills du slutar känna dig osäker. Annars finns risken att du blir en fara i trafiken framöver. Har sett alltför många tjejer som alltid låter killen köra så fort båda ska iväg nånstans. Dessa tjejer är ofta livrädda för mörkerkörning, rondeller och allt möjligt annat som inte ska vara några problem om man har körkort. Så kör så mkt och så ofta som möjligt, fortsätt träna på det du är osäker på och ge dig inte förrän du känner dig som ett med bilen. Det är verkligen jätteviktigt att nyblivna körkortsinnehavare fortsätter träna efter uppkörningen. Men allt detta inser du förhoppningsvis själv. Så ut och kör så ofta du bara kan. Lycka till!

2011-10-12 18:09:54


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may