Om kvällen

Lisasan 2011-09-07 21:11 (2 kommentarer)
Ikväll är det sisådär, även om början på den här dagen var tokbra. Har nu fått svårt att andas igen. Och ont i ryggen, i lungtrakten. Det är så jäkla typiskt just nu. Dels nytt jobb, dels utslängd från min vanliga specialistmottagning. Så jag har ingenstans att vända mig.

Specialistmottagningen lovade att skriva en riktigt bra remiss till vårdcentralen (ja jävlar ja), och be att dom kallar mig. Häromdagen kom svaret på det. Det enda som skrevs var något i stil med:

"Fick info om att du är insatt på L*, det är en medicin vi vanligtvis inte använder. Vi vill att du använder G* i stället. Vi är inte förtjusta i L*. Hör av dig om du undrar något."

Anledningen att jag går på den ena medicinen i stället för den andra är att jag testat men det funkar inte jättebra, jag fick därför möjlighet att testa L* i stället. Dessvärre är min nuvarande medicin dyrare, men vafan, om nu specialisten bestämt att det är den jag ska ha?! Så man måste tydligen bråka om allt, till och med medicineringen. Jag undrar om vårdcentralen ens får göra så, direkt ifrågasätta en medicin som en specialist satt in. I alla fall inger det ju inte direkt något stort förtroende, så att ringa dit och berätta att jag har svårt med andningen och lungorna känns ju inte så jättekul.

Får väl avvakta och se vart det tar vägen.

schmilla

De kan vilja hur mycket de vill - du har i din journal antecknat (hoppas jag innerligen - annars ska du anmäla specialistmottagningen!) om hur G* inte fungerar så bra för dig. Peka på journalen och tala om för VC att de får spara in på sina medicinkostnader på någon annan patient. Peka också på Hälso och sjukvårdslag paragraf 2a och 3a. Den ena säger att de ska respektera ditt självbestämmande och din integritet och den andra att du ska ha möjlighet att få den behandling du föredrar.

Faan, jag sitter och blir förbannad på din vårdcenralsläkare! =)

2011-09-07 22:31:59

Anni

Ring specialisterna igen och be om hjälp! Det här verkar inte bra.

2011-09-07 22:51:41


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may