En semestertext

Jazzie 2011-08-08 22:23 (2 kommentarer)
Jag måste skriva om något annat. Jag vet inte vad, men jag orkar inte älta.
- Älta, kanske någon undrar med tanke att jag verkar bara ha skrivit 2 texter om ämnet. Men två texter skrivna är jag vet inte hur många icke-skrivna.

När det händer hemska saker så känns det som att bra, roliga saker inte få finnas. Man får inte njuta av livet eller ha roligt. Då kommer ångest och dåligt samvete. Men det ena förtar ju inte det andra. Det är ju det märkliga med känslor.

Så jag lämnar min morbror och min moster för en stund. Jag struntar i börskriser och permanentat hår. (hur fan kan jag ha permanentat håret?? Och hur i helvete kunde jag ha sagt ok när frisören föreslog "göra det rätt så lockigt")

Vi har påbörjat den stora födelsedagsmånaden. Den kickas igång med min svärfar som fyllde år igår. Sen fortsätter augusti med födelsedagar var och varannan dag. Jag och sambon ska hinna med våra egna födelsedagar också. Som tur är har jag för första gången redan min presentidé klar till Sambon. Ska bara hitta den i affären. Men det ska nog gå. Han ska få ett par mjukisbyxor. Ett par likadana som han redan har. För han verkar inte vilja ha några andra. Kanske inte världens mest romantiska present, men den är nog bland världens bästa.

*skrattar* Fan vilken löjlig text jag skriver. Men vad ska jag skriva då? Jag orkar inte älta trista saker. Jag vill inte prata om vad jag verkligen går och tänker på. Vi gör absolut ingenting på vår semester. Tar det lugnt och susar mellan landet och stan. Grodan säger minst 25 roliga saker varje dag, men det är inga roliga saker att återge. Jag tjänar tydligen precis lagom med pengar för att vara lycklig. Jag vet inte vad som har med pengar och inte, men jag är lycklig. Jag är lycklig med mitt liv.
Att skriva om lycka är väldigt svårt. Jag vet inte varför. Men av någon anledning är det så mycket enklare att sätta lagom mått av olycka på pränt. Då kan det finnas stunder då orden inte verkar ta slut.
Lycka, det är en helt annan femma.

*fnissar* And here I go again. Det blir inget bra idag. Men det får vara så.
Got to go.

Nimfea75

Lycka är svårt att skriva om, för att när man är lycklig så är man mitt i det och bara njuter. Man funderar inte så mycket över det, man bara är. Jag märker det från den tiden då jag skrev pappersdagbok, var jag ledsen och olycklig så skrev jag massor, men om lyckan bara två rader.
Det räcker gott med det du skriver nu.

2011-08-08 22:41:18

Anni

Det är väl så livet är. Skönt att det finns lycka i botten, då klarar man av det andra när man måste.

2011-08-08 23:23:27


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte