ode till mitt jordgubbsland

ikapiika 2011-07-13 21:35 (1 kommentar)
Jag glömde ju berätta att mitt jordgubbsland, nu två år efter att jag satte plantorna, har uppnått eftersträvat resultat. Det är inte så stort, kanske 1x2 m, jag tro jag satte en 10-15 plantor som sen har revat sig lite lagom. Det är extremt orensat, så jordgubbarna gömmer sig för skatorna under diverse ogräs. Det är inte ett land för produktion, det ska inte frammana ångestkänslor för att det inte syltas och saftas. Nej meningen med jordgubbslandet är att man, när sötbegäret faller på som nu efter middagen, ska kunna gå ut och plocka sig en näve och detta har fungerat alldeles utmärkt en vecka nu. Kanske funkar det en vecka till men målet är hur som helst uppnått och jag är nöjd.

Sen är det dessutom smultronår även i min trädgård och de stora söta vita smultronen dyker upp lite var som helst.

Och nu börjar även hallonen mogna, jag förväntar mig att åtminstone några bär från mina två plantor blir lagom mogna till helgen, för sen åker vi bort och det vore ju synd att missa de rara bären helt.

Lovely skördande helt utan krav.

pooboy

Det är dom bästa jordgubbslanden. Vi har 12-13 plantor, men dom ger vansinniga mängder jordgubbar (en dagsskörd mättade systers alla fem barn + oss + syster med man). Rekommenderar att slänga in några i frysen om det blir över efter sötsugsplockning dock, snabbt och enkelt och ljuvligt att ha när säsongen är över :)

2011-07-14 14:43:16


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk