en midsommar

.jag 2011-06-24 21:47 (inga kommentarer)
ja, så var det midsommar och jag tror jag är sämst i sverige på att fira midsommar. när barnen var små fattade jag inte att man tydligen ska ta med dom till något organiserat midsommarfirande, för så har mina föräldrar aldrig gjort med mig. och inbjudningar till vänners firande kan jag nog räkna på ena handens fingrar. jag har tillbringat åtskilliga midsomrar i soffan med en trave pocketböcker. och det var inte alls dumt.

mr S tycker att man ska äta sill och färskpotatis och dricka nubbe och gärna bjuda in lite folk också. så idag är en av hans kompisar här och vi har ätit och druckit allt som hör midsommaren till. de senaste dagarna har jag verkligen inte varit på humör för NÅGONTING alls. allt har känts motigt och strävt och tungt och jobbigt. men jo, vi har ju pratat. och det är klart att det inte är lätt att få det som man vill ha det. jag tycker ju att man kan ha en viss förståelse för att saker sägs i stridens hetta, men sen får man fan ta sitt ansvar och be om ursäkt när allt har lugnat ner sig. men det gör ju mr S inte. och om jag först måste förklara att jag faktiskt blir ledsen och sårad och tycker att det vore på sin plats att han bad om ursäkt och han SEN ber om ursäkt så känns det ju...bara sådär. som att han ändå inte menar det riktigt. att en ursäkt som man i princip måste dra ur någon med tång känns ju ändå inte som att den är ärligt menad. och då tycker han att jag aldrig är nöjd med någonting. och sådär håller det på.

men ja, någonstans kom vi väl ändå. framåt, alltså. men det tar på krafterna, det är maratonlopp som springs och djuphavsgravar som dyks ner i och jag är trött, urlakad, dränerad, energilös. och det känns som att någon har kört in en tolvtumsspik i nacken på mig. igår kunde jag knappt lyfta armarna ovanför axelhöjd. idag är det väl något bättre men fan inte bra. och social kände jag verkligen inte för att vara, men det har gått rätt så bra ändå.

och jag står upp, om än på svaga ben; jag har fast mark under fötterna igen, jag är uppe vid ytan, ute ur mörkret, den här gången också.

mr S och hans kompis har bänkat sig i vardagsrummet och ska spela tv-spel, jag ska krypa ner i sängen med en bok, värmedyna, spikmatta. sen blir det kanske bättre.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.