fuck rubrik

.jag 2011-05-25 20:18 (6 kommentarer)
men alltså, snälla, jag behöver råd och stöd och pepp innan jag får ett nervöst sammanbrott över Z. jag är ju inte så bra på socialt spel, så jag FATTAR inte hur jag ska bemöta hennes ideliga motfrågor. det spelar liksom ingen roll VAD jag säger, jag kan nämna att jag åt en ostmacka till frukost eller att jag mötte kungen och silvia på konsum, ALLT bemöts med motfrågor. "jag ska titta på desperate housewives ikväll". "SKA du"? "en leverans med råvara Y är försenad" "ÄR den"?, "jag mötte X i fikarummet" "GJORDE du det"?

och sådär håller det på, precis hela. jävla. tiden. OCH JAG FATTAR INTE VAD POÄNGEN ÄR. vad är meningen att man ska svara? "jag mötte X i fikarummet" "GJORDE du det"? "ja". exakt vad är det som klarnar som inte framgick i det första påståendet?

jag har provat att bara bekräfta, typ "ja, det gjorde jag", men det tar Z som en signal till att samtalet ska fortsätta, och då kör hon med sina 20 frågor om mig och mr S och vad vi har gjort och tänker göra och vad mr S tycker om ditten och datten. PLUS MOTFRÅGOR. "SKA ni?" "GJORDE han?" och det intresserar inte mig. jag orkar inte.

jag har provat att skämta. "jag mötte X i fikarummet" "GJORDE du det?" "nej, det var bara hans astralkropp, han själv ligger hemma i badkaret och sjunger operaarior". och då tycker Z att hahaha vad jag är rolig och så tar hon det som en invit att skämta vidare och dessutom fortsätta att liksom TRÖSKA varje korn ur denna händelse, och jag orkar inte.

jag har provat att ifrågasätta. "jag mötte X i fikarummet". "GJORDE du det?" "jamen det var ju precis det jag sa nyss", men då blir Z förnärmad och lite småsur eftersom hon är så djävulskt känslig för vad hon uppfattar som kritik. om man vänligt ber henne att inte lägga känsliga mätinstrument på den blöta diskbänken så går hon i försvarsställning direkt. och jag orkar inte.

jag har provat att inte säga någonting alls, eftersom det ändå är så uppenbart. men då blir det någon slags jobbig tystnad som jag lite känner att jag måste ansvara för, och det känns inte heller bra. jag orkar inte det heller.

och tyvärr är det inte så enkelt som att bara säga "du Z, varför upprepar du alltid allting jag säger med en fråga?" eftersom hon är så SATANS känslig för sånt och är det något jag inte orkar med så är det när Z ska vara martyr. eftersom hon ser mig som sin "bästis" på jobbet och jag FÅR inte vara arg på henne, även om det inte ens är arg jag är. för då kommer vi i den här märkliga situationen när hon vill närma sig för att liksom bekräfta att allt är okej, och jag tycker det är asjobbigt och backar undan och hon kryper ännu närmare och jag vill backa undan ännu mer.

jag orkar FAN INTE med det här. hur är det egentligen meningen att man ska svara? får man egentligen lägga sig i när man tycker folk beter sig enfaldigt och irriterande, eller måste man bita ihop och knyta näven i fickan? skaffa sig en liten voodoodocka och en bettskena kanske. kloka råd emottages tacksamt som fan.

Bonita!

Guud så svårt. Allt det första man skulle råda om funkar ju inte på henne. Ska fundera.

2011-05-25 20:47:44

Corn

Om du drar ner på pratet då? inte berättar om du möter kungen, typ. :)

2011-05-25 20:59:46

M

Ibland måste man tyvärr välja mellan att såra någon/skapa konflikt, eller att hitta ett sätt att hantera sin egen irritation. Om man inte kan fly, vill säga. Pest och kolera.

2011-05-25 22:04:50

Anni

Frågan är om hon är medveten om att hon gör det? Jag får en känsla av att hon är ute efter bekräftelse hela tiden, särskilt för att hon känner att du inte vill prata och då jagar hon ännu mer.
Frågan är vad som skulle hända om du började jaga henne med samma metod tills hon ger sej - eller skulle hon nånsin göra det då?
Jag hade nog försökt att prata med henne direkt rakt på sak och sagt vänligt men tydligt nåt i stil med. "Jag behöver ha lugn och ro när jag jobbar. Jag förstår att du är en social typ och gillar att småprata, men kan vi inte göra det på fikarasterna?" eller nåt...

2011-05-25 22:22:16

.jag

@Corn: om jag drar ner på pratet till ett minimum så tolkar hon det som att jag är sur/arg på henne och då blir hon klängig och jobbig. om jag väljer att småprata lite så blir det "GJORDE DU?"-effekten istället, båda alternativen känns nästan lika jobbiga.

har även försökt, som någon tidigare rått mig här, att försöka få henne att prata om sig själv istället. men det funkar inte. dels är jag inte BRA på sånt, jag är sjukt dålig på att fråga om saker som inte intresserar mig, och dels HAR hon inget liv, hon umgås bara med sina föräldrar och syskon och har inga direkta intressen förutom sina hundar...vilket iofs är ett gemensamt intresse, men det finns ju gränser för hur mycket man kan prata om vad ens hundar har gjort sedan igår.

@Anni: jag tror också det handlar om att få bekräftelse, och att hon är "beroende" av mig på jobbet eftersom hon är så osjälvständig.
jag har provat att säga "ibland tycker jag det är skönt att bara vara tyst och slippa prata med folk när man håller på och jobbar" och hon bara "jaa, så tycker jag med ibland". hon tolkar det uppenbarligen som att folk innebär andra, men inte henne.

2011-05-26 07:55:10

Molly2

Usch, vad svårt! Jag skulle nog tycka att ignorera vore skönast. Då blir det mer klängighet, skriver du, men ignorera det också. I längden kanske personen fattar!?

2011-05-26 13:09:34


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.