Projektledaren Jazz planerar

Jazzie 2011-04-26 16:11 (3 kommentarer)
Vi har pratat om att vi borde bli såna där duktiga människor som veckohandlar och planerar en veckomatsedel istället för som nu köpa dagens mat var dag. Så i helgen susade Sambon med en inköpslista och handlade. På listan fanns, bland mycket annat, högrev och varmkorv. Vi hade tänkt utefter vad som fanns hemma i frys och skåp. Precis så där som planerande människor gör. Åh vad vi var duktiga. Kände mig smart, nyttig och ekonomisk.

På vår vägg i köket hänger en kalender. Den är också en del av detta nya "planerade familjelivet" jag verkar ha bestämt oss för att ge oss på. Det är en kalender med olika kolumner så att vi har en gemensam kolumn och en varsin kolumn. På så sätt kan vi skriva upp sånt som är inbokat. Vi har även en kolumn för födelsdagar. Fatta, familjen Järnkoll!!

Igår hade vi planerat biffstroganoff gjort på högrev. Vi tänkte ge oss på en stroganoff som ska koka ett par timmar. Bli så där mör och fin. Det kom vi på klockan 17 igår kväll. Lite sent att påbörja långkoket. Så jag satte mig i bilen och susade och köpte sushi. Familjen Planerad var det va?

Idag fick jag ett SMS från min kompis
- När kommer du ikväll?
Först fattade jag ingenting. Vaddå ikväll? Fick ringa hem till Sambon och be honom titta på almanackan och se vad som stod där. Jodå, där stod det att jag skulle vara hos min kompis efter jobbet. WTF!?
Aha. Det räcker alltså inte att bara skriva in saker i almanackan. Man måste även titta på den då och då, speciellt då man sitter ner och planerar.

Så. Den här veckan, då kylen är full av veckoinköpta ingredienser så säger almanackan följande:
Tisdag - jag är borta på kvällen. Ingen middag alltså.
Onsdag - vi har juridisk rådgivning klockan 17.00 hos banken. Troligtvis middag i närheten av banken.
Torsdag - Vi får besök från en kompis till mig och hennes två barn. *har helt glöööömt*
Fredag - Inte planerad. Hurra, här kan vi äta något utav våra 6 planerade rätter.
Lördag - 2-årskalas och grillpartaj. Det är tydligen Valborg.

Vår emminenta almanacka är inte så jäkla bra. Dels verkar den inte aktivt påminna oss om saker vi har planerat utan vi måste verkligen manuellt gå till väggen där den sitter och LÄSA. Så jäkla 1900-tal. Dessutom saknar fanskapet helgdagar. Vilken almanacka gör det?? Är inte de röda dagarna en utav de stora poängerna med en almanacka? Helt sjukt om ni frågar mig. Namnsdagar har den. (vem firar namnsdagar?) Men helgdagar så som påsk, valborg, nationaldag eller våffeldagen finns inte alls.
Så jäkla kasst. Hur ska vi hålla reda på något då? Jag som inte ens bär en klocka. I förra veckan missade jag att det var påsklov. Det finns tydligen kvar i skolorna. Ungarna är lediga och typ hälften av föräldrarna åker till IKEA i lunchtid. Märkligt.
Skitalmanacka. Nu får vi frysa in allt Sambon var och handlade.
Så var det med den planeringen. Linas Matkasse, snart har du en kund till.

Nilli?

Åh vad jag känner igen mig. Vuxen, vad är det?!:-)

2011-04-26 17:22:45

ikapiika

problemet är att även linas matkasses mat måste lagas någongång, trots träningar, snabba kast och urspårad planering, vanligen blir den vegetariska rätten, mestadels baserad på bönor i någon form, aldrig lagad med följd att skafferiet svämmar över på bönor. -ikapiika linasmatkassekund.

2011-04-26 17:47:20

Anni

Känner igen!!!! Jag har gett upp det där. Bra tänkt, men så kommer den där dumma verkligheten och ställer till trassel. ;-)

2011-04-26 17:53:07


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte