Jag saknar karta och kompass

Jazzie 2011-04-21 13:08 (3 kommentarer)
Jag har tappat mitt bästa arbetsredskap. Det är så otroligt frustrerande.
Mitt jobb har gått ut på att hålla mig och andra uppdaterade på det absolut senaste som händer i projektet. Vart vi står, vad som händer, var det smäller. Se till att rätt människor har rätt information så att de kan agera därefter. Och jag brukar få en hel del klappar på axeln för att jag är hyfsat spot on. Så jag skulle säga att jag är rätt så duktig på mitt jobb.

Mycket tack vare min största talang eller förmåga. Min magkänsla. Jag är usel på att vara tekniskt påläst (vilket alltid är en fördel på det här företaget) Jag är värdelös på att teoretiskt förstå och förespråka processer. Jag har stora svageter på den administrativa biten av mitt ledarskap. Jag är inte fantastisk på att skapa gruppkänsla och lämnar mycket ansvar på de som jobbar under mig att ta eget ansvar. Men det som är min styrka är min magkänsla.

Jag jobbar jättemycket med magkänsla. Och subjektiva bedömningar. Jag kan till exempel lyfta en sak som högrisk baserat på att jag inte har hört det pratas om i korridoren. Är det för tyst så har man nog inte insett vidden eller allvaret. Så resonerar magen och jag har väldigt ofta rätt.
Jag gör nog massor av bedömningar baserade på saker som händer och sägs runt omkring mig, men jag har svårt att riktigt peka på vad det är. Eftersom magen omvandlar allt till en generell känsla.

Nu är detta helt borta. Finns inte alls. Det som är att stå i skogen utan karta och kompass. Jag famlar och vandrar på måfå. En VÄLDGIT obehaglig känsla måste jag säga.

ikapiika

Jag tror du hittar kartan snart igen. Jag har känt mig väldigt ringrostig när jag börjat igen efter mina mammaledigheter. I och för sig har jag börjat på nya jobb men ändå. Du blir nog varm i kläderna igen snart och då tror jag magkänslan återvänder.

2011-04-21 22:38:32

Bonita!

jag tror som ikapiika. Det är bara frånvaron som gjort dig ringrostig..eller snarare pga frånvaron har du ännu inte fått koll på korridorpratat..inte plockat upp alla nödvändiga bitar.. det kommer..

2011-04-22 20:43:31

Anni

Håller med ovanstående. Magkänslan har du, det är alla små signaler som du inte har fått koll på än.

2011-04-23 10:59:17


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte