och så var det måndag igen

.jag 2011-04-18 07:40 (inga kommentarer)
och man hinner liksom inte mer än blinka så är helgen över. fast den här veckan jobbar jag bara tre och en halv dag, så det känns ändå riktigt okej. och nästa vecka blir ju också kort. och den värsta jobbpuckeln verkar börja plana ut nu.

i lördags gick jag upp i svinottan för att åka på min ena hundkurs, den tråkiga. det är lite trist att det är så, men nu är det bara två gånger kvar och nu har jag valt att försöka se det som ett lite humoristiskt inslag i min tillvaro istället för att deppa över att det går så DÅLIGT, för det gör det. nu ska väl tilläggas att valpen har förvandlats till en slängig tonåring som hellre vill jaga harar och fjanta efter löptikar än att spåra, så det är förstås en av anledningarna till vår lilla svacka just nu.
de som håller i kursen är såna där inbitna bruksmänniskor att de nästan är en parodi i sig själva. tänk "görels hundskola" i mia & klara. tänk görels pappa, fast hundra gånger värre, så har ni mina två kursledare. precis allt är blodigt allvar och svart och vitt och det finns bara ett sätt. fast sedan tycker de inte likadant ändå, så när jag pratar med den ena så säger h*n: "gör så här, X tycker i och för sig det är helt förkastligt, men..." och så kommer en lång förklaring till varför detta är det bästa sättet, och när jag sedan pratar med den andra så säger h*n: "gör så här, Y tycker visserligen att man ska göra så där istället, men..." och så kommer nästa förklaring, och det känns lite som att X och Y är mina föräldrar och jag måste vara båda till lags för att få veckopeng.
och de är så opedagogiska att det nästan är komiskt, eller jag måste INTALA mig att det är komiskt. om man anmälser sig till en "prova på"-kurs så gör man väl det för att få lite tips och hjälp på vägen. då ska de väl TALA OM för en hur man ska göra istället för att låta en försöka göra saker som man ändå inte kan, för att sedan tala om vad man gjort för fel och hur man skulle ha gjort istället. men det finns förmodligen någon pedagogisk 1800-talsbaktanke med det.

hur som helst, detta var lördag förmiddag. sedan åkte jag hem och pysslade i trädgården. under vintern har jag tiggt ihop ett gäng med pallkragar som jag har börjat placera ut och fylla med jord. sedan planterade jag mina nyinförskaffade klängrosor och sedan kom en kompis till mr S på besök, så trädgårdsarbetet avbröts för mat och vin och skräckfilm.

på söndagen vaknade jag tidigt och gick ut och fortsatte i trädgårdslandet. grävde upp murgröna som växer där vi ska ha potatislandet och hoppas att den vill bli marktäckare under hasselbuskarna vi planterade i höstas. grävde upp alla jordgubbsplantor som revat av sig, flyttade en massa oregano som växer som ogräs överallt, och hittade även ett litet bestånd av citrontimjan som jag också grävde upp och hoppas att den tar sig i pallkragen (haha).

sedan var det dags att åka till min andra hundkurs, den roliga. och den gick bra, trots att det var två löptikar med i gruppen och valpen var lite splittrad och oengagerad. fick bra tips och bra feedback att jobba med till nästa kurstillfälle om två veckor, så det kändes toppen.
hem och laga middag, äta och sedan en störtdykning i soffan. och sedan var helgen helt enkelt slut, och jag med den.

nu sitter jag på jobbet och väntar på att vår supportavdelning ska börja jobba, eftersom det inte går att logga in på nätverket och ingenting fungerar. en mjukstart på jobbveckan kan man väl säga, fast det är mer sjukt stressande när man inte kommer åt sin mail och sina dokument som man ska jobba med. men det är åtminstone ingenting jag kan göra någonting åt, så det är bara att vänta.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.