GYN

Corn 2011-03-15 22:37 (5 kommentarer)
Igår var jag på gyn på återbesök. Jag gillar inte att gå till gynekologer men sista månaderna har jag gjort det tre gånger och nästan tyckt att det har varit TREVLIGT åtminstone två av de gångerna. Det är nog något fel på mig. Och då har det ändå varit trevliga unga män i min egen ålder som har undersökt mig. Som bäddat för jobbigheter egentligen. Och komplex. När det står ett smalt och spänstigt popsnöre mellan ens egna grova barnafödarlår och klämmer på ens degmage. Men vi har ändå pratat rätt käckt och nästan skämtat. Totalt avslappnat.

Men men. Jag fick godkänt i besiktningen, "du får MVG!" sa han och sen ville han känna på min mage efter min flyktiga livmoder "för du slappnar av så bra så man känner tydligt" och så kände han på min kroppspulsåder som man känner läskigt tydligt på mig. "Den känns jättetydligt!" sa han. "Det är för att jag inte har några muskler" sa jag. För det har jag inte. Inga magmuskler alls. Nog har jag fett och en uttöjd mage men ligger jag på rygg är magen kusligt platt nedanför revbenen. Insjunken. Och man kan nästan greppa om pulsådern. Den ligger där inne som en trädgårdsslang.
Måste träna upp min obefintliga bålmuskulatur.
I alla fall så fick jag godkänt, som sagt. Allt är som det brukar vara. Jag är återställd. Kroppen är jätteogravid. Och jodå, det känns bra nu.

Apropå kropp så pågår projekt "dissa sockersuget". Jag proppar i mig protein så det nästan pyser ut ur öronen.

Och i dag har jag haft en fin lugn eftermiddag med mina boys, jag har lagat torsk med bacon runtom och så har vi käkat och tittat lite på tv ihop och sen nattade jag dem, en efter en, och det var så extra fint eftersom jag har varit borta och jobbat tre kvällar på raken.

Nu blir det lite tv. Because I'm worth it.




Anni

MVG var ordet! Och jo, du är jätteworth it!

2011-03-16 08:42:36

Anna?

Vill du ha tips på lite tränings-DVD:er med intensiva, men korta (max 10-20 minuter) pass? Det är min främsta expertis...

Jag kan tänka mig att byta mot dina recept, du verkar alltid laga så sjukt god mat.

2011-03-16 09:33:17

Jazzie

Jag hade jätteångest för att ha manliga gynikologer. Men för många år sen hade jag behov av gyn-läkarvård. Alltså, det var mer än att bara gå dit och ta cellprov eller prata om prev.medel. Jag var rädd och orolig och helt plötsligt var mitt kön inte så himla hemligt. Inte på samma sätt i alla fall. Det kändes helt ok när den manlige läkaren kom in och tittade mig mellan benen och kände och klämde. Efter det har jag inte tyckt det varit lika jobbigt att gå till gyn och har inte längre problem med vem som undersöker mig.
Kul att du fick MVG. Vi är ju egentligen fantastiska där nere.
Kram

2011-03-16 09:44:51

Morris

Bra att du fick MVG!

2011-03-16 15:34:15

Corn

Gullungar!

Anna: Jatack!

Jazzie: visst är det skönt när det avdramatiseras så. Massor!

Morris: :)

2011-03-19 01:04:56


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.