Robot och lavendel

Jazzie 2011-03-03 11:13 (3 kommentarer)
Straxt innan jul kom Sambon hem med en sån där självgående liten dammsugare. Ni vet, en sån där som ska susa runt när man inte är hemma och dammsuga runt överallt. Alla grejer som indikerar att de kan städa av sig själva tycker jag lockar. Samtidigt inser jag ju att det inte finns några mirakel till att ha det städat.

Sambon hade fått den gratis. Fint. Då spelar det ju ingen roll hur halvbra den är. Idag har jag låtit den gå på undervåningen för första gången. Och jag måste säga, den är riktigt nice. Inte 3000 kronor nice. Men den är en bra fuskstädare. Alltså, man har inte städat ordentligt men det ser ok ut. Inga dammråttor på golvet eller småsmulor. Men man ska ju inte tjuvkika under möbler och mattorna är ju inte rena. Och den måste jobba när man inte är hemma. Den är alldeles för omständig för att vara i närheten av när den jobbar.

När vi börjar jobba både Sambon och jag så kommer den definitvt få gå undervåningen 2 gånger i veckan. Jag måste säga, I like min lilla robot a lot.

Idag satte jag lite frön. Chilifrön. Tomatfrön. Och lavendelfrön. Alla i en och samma pluppbox. Det var dumt. För chili och tomat ska gro varmt. Lavendeln ska stå i kylen i 2-3 veckor. Jag måste rätta till det. Jäkla synd. Den där pluppboxen är så liten och behändig. Ska jag behöva köpa en till box? 200 spänn för att sätta små frön i. Samtidigt, att ha små krukor i samma antal kommer göra det rätt knökat i kylen. Man kan ju också göra som de tipsade om i tidningen. Ställa ut krukorna med snö över. Så gror de när snön smälter.

Jag vill ha jättemånga lavendelplantor. I mitt huvud har jag en bild av ett doftande lavendelhörn i öst där man ska kunna sitta och dricka sitt morgonkaffe. Jag tror det blir en ny pluppbox. Skit också.

Tintomara2

Lavendel är underbart - å, fälten i Sydfrankrike!!! - och jag köper plantor varje år av vilka somliga överlever till nästa år.
Du måste berätta hur det går med dina frön - jag har aldrig sått sådana själv.
Robot till dammsugningen vore underbart också - den dammsuger då säkert inte sämre än jag i alla fall! ;-)

2011-03-03 12:52:13

Anni

Tomma äggförpackningar? Eller en isbitslåda som man har i frysen?
Billigare alternativ till pluppbox...

2011-03-03 16:04:27

tori

Jag skulle gärna ha en robot som kunde dammsuga när jag inte är hemma. Om det inte vore för att det skulle ge katterna en gemensam hjärtattack förstås. Dammsugare är otäcka som de är liksom, ska de börja åka omkring av sig själva också så...

2011-03-03 17:26:26


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte