Vi köpte INTE bil igår

Jazzie 2011-02-23 12:18 (inga kommentarer)
Egentligen är inte allt skit i vårt byggliv just nu. Eller vårt övriga liv för den delen heller. Men de ljuspunkter som finns överskuggas av allt bråk, tjafs och i den obehagliga tonen som råder.

Igår var vi och tittade på en bil. En liten bilnasare i Bromma som sålde en Golf -99. Han hade inget garage eller liknande utan vi träffades ute på gatan i den svinkalla vintern. Vi skulle få provköra bilen och susa bort till en mack som har bra ljus om man ville titta på bilen noga. Vilket vi ville så klart. Så jag satte mig bakom ratten och Sambon på passagerarsätet bredvid. Jag körde några meter, men lampan i instrumentbrädan var släkt så jag stannade och började fippla med knapparna för att få den tänd.

Plötsligt tändes ett (!) rött och det pep i bilen.
- Shit, vad har jag gjort? undrade jag.
Både jag och Sambon försökte lista ut vad som hände. Så la motorn plötsligt av helt. När jag vred på nyckeln var motorn helt död. Sambon gick och hämtade nasaren som kom med en starter. (Startkablar med egen lite batterilåda till) Han fick igång bilen igen men straxt därpå la den av.
- Ja, det är nog generatorn, sa nasaren. Jag har ju bytt generatorn och batteriet. Jag bytte till begagnade men prövade grejer, men det kan ju tänkas att de inte var helt felfria.
Så ringde han sin bilmeck som menade att batteriet nog laddats ur.

Och det må ju vara hänt. Men med tanke på bilaffären som just gick i stöpet för oss förra veckan, så kände både Sambon och jag att en bil som inte funkar när nasaren visar upp den, den bilen vill vi inte ha.
- Ok, sa nasaren, jag tror att jag åker med er den här gången så kan ni känna på bilen.
- Eh, nej, svarade jag, jag tror att vi kliver av här.
Som i ett trollslag blev den rätt så trevlige mannen otrevlig.
- Va? Varför då? För att det är ett elfel på bilen? Det är ju inget fel på bilen i övrigt? Det är ju bara elen. En generator. Du kan ju få 6 månaders garanti om du vill. Det här ska ju så klart inte hända när ni har bilen.

Hans ton var oerhört aggresiv och jag kände hur jag bara backade inombords. Men rent fysiskt stod jag kvar.
- Nu tycker jag ni är oseriösa kunder. Slösar så här med min tid. Då hade ni ju kunnat låta bli att komma hit.

Jag stod bara och gapade. Vad sa han? Att vi slösade HANS tid?
- Jag vill åka hem och prata med MIN bilmeck, sa jag. Höra vad han har att säga om elfel.
- Ja, då kan du säga till DIN bilmeck...
Här bröt Sambon in
- Jag gillar inte tonen du har till min sambo, sa han.
- Jag gillar inte tonen hon har till mig, kom det argt tillbaka.

Ok, sa vi och gick därifrån. Om han så säljer den bästa bil världen har att finna till ett pris man bara kan drömma om, så kommer jag ALDRIG köpa bil hos honom.
Idag har historien dock bjudit på många skratt. Sambon har underhållit hela sitt kontor med den och vi här hemma har skrattat gott vi med.

Nasaren skickade ett sms när vi var på väg hem där han meddelade att nu gick bilen bra och att han blev sur när vi betedde oss som om han försökte lura på oss en dålig bil och att han bad om ursäkt. Vi gav ingen respons.

Gårdagens ljuvliga ljuspunkt var att vår kökslampa vi har beställt kom. Åh så fin. Nu har vi köpt 2 lampor från Lampgallerian.se. Leveranserna har kommit fort. De har ett stort utbud av lampor. Framför allt har de mycket badrumsbelysning. Något som jag tycker många affärer inte har. Ingen utav lamporna är ju uppsatta än, men jag har ingen anledning att tro att de inte fungerar. Ett online-företag som jag kan rekommendera.

Dagens ljuspunkt: Mannen som installerade motorerna till garageportarna kom och bytte ut den trasiga motorn. Utan något tjafs. Poff, poff så var den bytt. Fint.

Dagens andra ljuspunkt: Försäkringsbolaget meddelade att Sambon går helt fri från krocken härom dagen. Den andra bilens försäkringsbolag står för vår självrisk och lånebil under tiden vår bil är inne för omlackering och byte av stötfångare.

Jag sa väl att Sambon blev påkörd bakifrån härom morgonen? Eller hade det här jälva tjafset med byggarna överskuggat det med? Nåja. Det var en liten krock vid ett övergångställe. Sambon klarade sig bra och bilen fick lite märken på bakluckan som ska lackas om och stötfångaren fick sig en lite smäll så den ska bytas ut. I övrigt inget.
Tycker synd om killen som körde på. Han körde inte vårdslöst. Det var halt och han hann inte riktigt stanna innan vår bil tog vid. Han hade bara halvförsäkring och bilen hans var visserligen ingen ny bil, men han hade tydligen köpt den nyligen. Och den tog mycket mer stryk än vår bil. Det var trist, jag känner för honom. Jag önskar ingen sånt där skit.

Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte