gott & blandat

.jag 2011-01-31 08:26 (1 kommentar)
ytterligare en helg är över, och mycket snart är också jäveljanuari över. i februari finns det ändå hopp om livet, värme, ljus, en tid utan halka och vinterkläder och snöskottning och skrapa rutorna och mörkt och kallt. i februari kan man luta sig mot en vägg, blunda mot solen och höra snön smälta. det var vad jag gjorde en liten stund igår, fastän det fortfarande var januari. men den går mot sitt slut och ingen är gladare än jag för det.

helgen var helt lugn. jag träffade ingen, pratade inte med någon, bortsett från långpromenader med hundarna så ägnade jag mig mest åt att ligga i soffan med böcker och dvd-boxar och korsord och handbolls-vm inom bekvämt räckhåll. gick upp tidigt, gick och lade mig tidigt. det var skönt, faktiskt. tyvärr blev jag väl FÖR utvilad, för igår var det fan omöjligt att somna. så idag är jag ett vrak, trots min lugna sköna helg. men det ska ju alltid vara nåt.

jag funderar också på det där med "hen". när jag inte vill skriva han/hon så brukar jag skriva h*n, så det kan väl gå på ett ut om man nu bara är ute efter något enkelt sätt att skriva. men i talspråk känns "hen" väldigt konstruerat och lite som att man tappar fokus från vad det egentligen handlar om, lite som att tro att det inte ska finnas rasister bara för att man har börjat säga "chokladbollar". stort och smått geggas ihop i en och samma lerpöl på något vis, man lägger liksom mer energi på att dividera herr gårman och sockerbagare än på lönepolitik och maktstrukturer.

och om man nu lider så mycket av att sockerbagaren är en man, låt det bli två sockerbagare istället då. två sockerbagare här bor i staden, dom bakar kakor mest hela dagen. så kan man ju skita i om det är kvinnor eller män och bara sjunga på, eller så kan det ju få vara herr och fru sockerbagare som driver sitt lilla sockerbageri med kollektivavtal och rättvis lönesättning och jämställdhetspolicy och handlingsplan mot sexuella trakasserier om man så önskar.

jag tycker det här är viktiga frågor, jag tycker absolut att detta ska diskuteras och ifrågasättas. mycket är mossigt och förlegat och jag tycker det är jättebra att förskolor river upp det här med killarnas snickarhörna och tjejernas dockrum, ska man börja någonstans så är det väl där.

men "hen"? tack, men nej tack.



Moot

I like you!!!

2011-01-31 19:18:08


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.