Mina första cupcakes

Jazzie 2010-12-17 21:44 (6 kommentarer)
Bakade mina första cupcakes idag. Jag håller på att testa för att se om jag ska ha några söta med mig på julafton. Eller om jag bakar pepparkaksgrottor istället. (som hallongrottor fast med pepparkakskryddor och lingonsylt).

Mina cupcakes blev smaksatta med saffran. Jag utgick ifrån Leilas grundrecept. Jag gjorde pyttesmå och medelstora. Som muffins var de goda. Saffranen gjorde sig bra. Men när jag la på frostingen blev allting fel.
Först så bytte jag ut citronen till lime i receptet. Bad idea! Lime blev alldeles för starkt och tog över en massa. Sambon föreslog apelsin i mitt nästa försök. Jag tror jag måste pröva det.
Sen hade jag i karamellfärg. Det är typ 1000 år sen jag använde karamellfärg. Jag hade tänkt göra frostingen riktigt röd för att sen pudra lite florsocker som snö. Men karamellfärg gör inte geggamojan röd, hur mycket färg man än häller i. Den blir bara rosa.

Så mitt lilla jultema blev ju lite svårt att se när de små liven var rosa med lite vitt på. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på så de ser så där härligt juliga ut. När man letar på nätet så ser man ju konstverk som jag aldrig kommer klara av att göra. Tomtar och paket och allt möjligt. Det måste vara något enklare, men som ändå blir lite juligt.

Imorgon ska jag julhandla, då tänkte jag kika förbi affärer i stan som kan tänkas sälja lite smått och gott till dekor. Frågan är väl bara vad det är för affärer. Åhlens City kanske. NK? Men sen då?
Är det någon som kan tipsa om en bra affär? Och är det någon som har ett bra recept på en frosting. Jag kan väl säga att ha 60g smö, 5dl florsocker och 100g philadephiaost blev jäkligt sött i min värld.

Anni

Gelehallon? Eller nåt annat rött godis. Nonstop kanske, fast dom färgar lätt av sej... Måste det vara rött? Annars vit choklad kanske?

2010-12-17 22:38:14

Dorizz

Det inte Martha vet är inte värt att veta! ;)
http://www.marthastewart.com/photogallery/frosting-recipes

2010-12-17 22:58:09

Jazzie

@Dorizz - Vilken bra sida för frosting!

2010-12-17 23:26:00

Smulmia

Jag brukar ha 30 g smör... 3 dl florsocker och 100 g ost..fast det blir alltid mer ost... och exakta mängder vet jag aldrig för jag provar mig fram...
Blandar(riktigt mjukt utan att vara smält) smör och florsocker först tillsätter lime el citron...och sen i med osten och då blandar jag gärna allt med elvisp för att få det jämnt...citronen/limen ska man vara försiktig med...
Och när de är sådär röda och fina använder de nog sugarpaste...det kan bli starkt färgat!

2010-12-17 23:33:16

kicko

Röd hushållsfärg blir aldrig röd, nä. Helt värdelöst. Leta upp en butik som har färgpasta eller pulver istället (The English Shop hade när jag bodde på söder, finns säkert på fler ställen numera) - då blir det rött!

2010-12-18 01:54:01

lillie

gör snöig yta istället? vitt och så socker på, sen ngn julig dekoration?

2010-12-18 11:11:35


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte