Julgran

Jazzie 2010-12-16 23:13 (6 kommentarer)
I höstas levde jag med tron att den här julen skulle bli vår första i huset. Jag såg framför mig hur vi köpte julgran och klädde den. Julgran är för mig ett bevis att man bor där man har tänkt att bo. Att är kär i att vara hemmavid. Och att man har lite utrymme kvar för att faktiskt ha en gran.

Jag har aldrig haft en gran i mitt hem. Tanken var att vi skulle ha haft det i lägenheten förra året. Men det föll på att vi inte orkade. Sambon orkar aldrig något i december. Jobbet äter upp honom fullständigt. Jag var tjock som en smock förra december. Och även om tanken på att skaffa gran var okej så var inte tanken på att göra sig av med den sen. Så det blev lite ljusslingor på balkongen. En julstjärna i fönstret. Adventsljusstake och juljustakar i fönstrena. Men ingen gran.

Så jag tänkte att vår första tid i huset skulle smyckas av en vacker gran som vi klätt. Jag köpte julgransljus på loppis redan i somras. Men det blev ingen inflytt. Huset står där, men vi bor inte i det. Än. Så julen firas i vårt tillfälliga boende hos mina föräldrar. Vi pratade om det i november. Om vi ändå skulle ha en gran. Mina föräldrar har aldrig en gran här. Vår familj har alltid firat julen på landet. Så där har vi granen också.

Så vi pratade om det. För och nackdelar. Problemet är att Grodan kryper nu. Och inget får vara ifred. Han har örnblick och inget missas som kan vara spännande. Och vårt vardagsrum är i princip fullt. Bortsett från det vanliga, så som soffor, fåtölj, soffbord, tv, bokhyllor och sånt, så står även två 90-sängar på varandra. Så utrymmet är begränsat som det är. Alltså fick förnuftet gälla i år också. Ingen gran.

Så var jag hemma hos syrran i förrgår. De hade klätt iordning sin gran. Den var så fin. De hade fått den gratis i Vällingby C. Så när vi var där, syrran och jag, och råkade handla för 500kr så bestämde jag mig för att skita i förnuftet. Idag trotsade jag snöstormen och åkte och hämta en gratisgran. Svängde förbi Claes Ohlsson och köpte julgransfot, kulor, glitter och en matta. Och nu står den här. Med de gamla julgransljusen som jag köpte på loppis. Det är en viktig detalj. De nya ljusen som finns att köpa är inte lika bra. De bara är inte det. De har gjort några små förändringar som försämrar hela grejen.

Jag kanske inte bor i mitt fina hus. Men jag har i alla fall en julgran.
Nu har jag ett heltidsjobb att hålla Grodan ifrån den.

Moot

Finns det hjärterum så finns det stjärterum :-). Gud så härligt att du gjorde slag i saken. Vill man så går det. UNDERBART vackert och så klart skall Grodan ha en gran till sin första jul ;-). KRAM

2010-12-17 07:57:20

Malena3

Härligt, GOD JUL!!

2010-12-17 08:07:26

alein

Härlig julstämning! Vi tänker också trotsa krypproblematiken - det får bära eller brista! :-)

2010-12-17 12:21:58

Dorizz

Vad skönt att bara göra. Man rationaliserar bort BRA saker ibland, och missar en härlig GRAAAAN :)

2010-12-17 12:25:14

Anni

Granen står så grön och grann i stugan, granen står så grön och grann... *sjunger*

2010-12-17 17:14:11

crackgrrrl

Oh, vad fin!

2010-12-17 17:47:24


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte