Klubbmedlemskap

kicko 2010-11-30 13:47 (4 kommentarer)
Hitills under min graviditet har jag mest umgåtts med folk jag redan känner, och dessutom är det ju rätt nyligen min mage alls börjat synas, så jag har inte mött så många reaktioner på den.

Men nu i helgen var jag på 40årsfirande med en massa människor jag aldrig träffat innan. Födelsedagsbarnet är en av mina äldsta vänner och en stor del av kvinnorna som var där var fruar till killarna i det gäng jag hängde en del med i tonåren, men sen tappat kontakten med. Och de uppvisade ett beteende jag rätt många gånger anat tidigare, men aldrig varit en del av.
Min mage verkade vara nyckeln till Den Hemliga Mammaklubben. Jag har aldrig i mitt liv fått ta del av så många personliga detaljer och fått så många goda råd jag inte bett om, som i lördags. Plötsligt fick jag höra förlossningsberättelser från höger och vänster och råd om både krystning och amning haglade tätt.
Jisses. Att folk fortfarande kan ha behållning av att prata amning trots att deras barn går i högstadiet!?

Åsså kände jag mig lite udda som hellre pratade övergivna industrier i närområdet med Pettersson, och kyrkogårdssysslor med Anders än förlossningar. För all del pratade jag en hel del föräldraskap med födelsedagsbarnets syster. Men tonvikten låg på deras föräldrasituation - vilket ju är en soppa jag många gånger diskuterat med min vän, och det var fasligt intressant att få storasysters perspektiv på saken. Väldigt trevligt att få tid att prata med henne rent allmänt förresten, vi känner ju till rätt mycket om varandra genom hennes bror men har inte mer än träffats kort några gånger tidigare.

Själva födelsedagsbarnet hann jag inte umgås så mycket med - det blir ju så när man ska räcka till alla gäster - men förhoppningsvis kan vi ta oss i kragen och träffas lite oftare än varannat - var tredje år nånting, som det varit ett tag.
Han och hans fru kliver in i föräldraklubben om ett par månader, de med förresten.

Hoppzan

Visst är det väl märkligt? När jag var höggravid och hamnade på en fest fick jag mig till livs de mest hårresande historier om vad som kan gå fel och vilka skador en bebis kan ha. Ja, jisses...

2010-11-30 15:40:12

Jazzie

Det är trist med alla de där mardrömshistorierna. Men jag upptäckte när jag väl var mamma att det var inte helt dumt att ha hört en massa ofrivilligt småbarnssnack. För det mesta som hände hade jag hört lite eller mycket om. Utom det där att brösten läckte så mycket att man fick ha på sig bh dygnet runt alltid. Det var nog det enda som jag inte hade hört ett ljud om.
Som sagt, jag tyckte så här i efterhand att det inte var så tokigt och hört ett och annat. Även om jag nog inte uppskattade det alls då jag hörde det.

Hur som helst, du får lyssna med sil i öronen. För folk kan bara inte låta bli. Din graviditet är något som väcker upp deras. Det bara är så. Och jag tror att det är dessutom lättare att vältra sig i sin i efterhand än när man är mitt i den. Det är nog därför det blir så mycket.

2010-11-30 16:22:59

Kristin

Påminn mig efter din förlossning (du vill inte höra om det innan, trust me) så ska jag berätta om bröllopsmiddagen jag var på när jag var höggravid med min förstfödde.. :P

2010-11-30 19:14:08

Paula

Haha - min unge är 23 (och-ett-halvt!) och jag berättar fortfarande gärna min förlossningberättelse när tillfälle ges :)

2010-12-02 23:18:39


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007