Grodan kryper

Jazzie 2010-11-06 20:54 (3 kommentarer)
Idag fick Grodan till sina första 5 riktiga krypsteg. Han har hållt på att kämpa i veckor nu. Han har alla motoriska moment, men lyckas inte riktigt pussla ihop dem i rätt ordning. Han kan komma från mage till krypläge. Lyfta varje hand var för sig. Dra benen under sig. Och även gå från krypläge tillbaka till sittande. Han kan snurra runt, vända och vrida sig. Ja, han har som sagt allt på plats och nu ska det bara pusslas rätt.

De fem stegen var mer slump och upprepades inte sen igen. Men det som skiljer idag från igår är att han kommer framåt i precis den riktningen han avser. Han har ju i säkert en veckas tid nu rört sig över ganska stora ytor. Men det har varit mer slumpartat vart han hamnat. De flesta krypförsöken har resulterat i att han kommer bakåt. Sen lägger han sig på mage och snurrar runt. Och så upp i krypläge igen och backa vidare i en ny riktning.

Men idag kommer han framåt. Dit han vill.
Det är så enormt imponerande att se hur så här små barn sliter enträget att utvecklas. Hur de vägrar ge upp. Trots att de blir extremt frustrerade så har de inte ro i kroppen att låta bli någon längre stund.
Som mamma får jag nästan ont i magen att se hur Grodan kämpar och kämpar utan att riktigt nå dit han vill. Det har varit lite tungt dessa veckor att bara sitta bredvid och titta på. Utan att kunna hjälpa till i någon direkt mening. Ibland har man ju försökt, men jag tror ändå Grodan klarat sig bäst utan mig.

Min lilla stora pojke.

Bonita!

<3

2010-11-06 22:24:48

Pocks

LIlla stora pojken! Karra hann med några få veckor efter detta hårda hårda slit innan hon helt sonika reste sig ur en vattenpöl en dag och knallade iväg. Farmor hade bevittnat detta innan men vi hade inte sett det. Jag var med Mucklans dotter och lekte när knyttan bara sa "Hasta la vista, baby" och gick iväg. De är starka individer! Kul!

2010-11-06 23:19:17

Morris

Grodan är kungen! :)

2010-11-07 09:19:49


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte