idag är en fortsättning av igår

.jag 2010-10-22 17:49 (inga kommentarer)
igår tittade jag och mr S på robinson, och vi fnissade så mycket att vi liksom fick hyscha åt varandra för att kunna höra vad de sa. det är fint det där, att man kan fnissa tillsammans. PH är inte här längre, men jag vet att han hade fnissat han också.

"bra rapport", sa min chef om min rapport som jag skrev klart igår, och eftersom han är en sån som ger beröm ungefär en gång var fjärde år, åtminstone känns det så, så gäller det ju att SUGA ÅT SIG. det gjorde jag i en sekund eller så, sedan fick jag ett ton nya arbetsuppgifter som belöning. med utgångspunkt från resultaten i veckans utredning ska jag statistiskt bevisa att en investering vi vill göra inte bara lönar sig ekonomiskt utan även kvalitetsmässigt. gör den inte det så beviljar ledningen troligtvis inga pengar, punkt slut. och det är inte lite pengar det handlar om, så jag knogar på med tabeller och grafer och konfidensintervall och normalfördelningar och standardavvikelser och ibland, ganska ofta faktiskt, känns det som att det här är för VUXNA, inte för mig. löjlig tanke, jag är ju i allra högsta grad vuxen, men den dyker upp i alla fall.

och om jag trodde att nästa vecka skulle bli lugnare än den här så bedrog jag mig grundligt.
men men. nu är det i alla fall fredag. HELG. jag ska passa lille A och åka med B och kolla på ett nytt stall imorgon, och mr S ska åka till sin mamma. idag har vi varit på en plantskola och hämtat buskar som vi ska plantera i tomtgränsen mot tråkgrannarna. resten av trädgården är uppväxt och insynsskyddad, men mot deras sida är det bara ett lågt staket och full insyn. jag är lite paranoid med det där, jag vill gärna slippa bli SEDD, eller åtminstone kunna vara ute i trädgården utan att känna mig tvungen att stå och småprata med grannarna om ditt och datt, jag vill helst inte ha några grannar alls. eller åtminstone inte i omedelbar närhet, men å andra sidan vill jag ju ha kommunalt vatten och avlopp och lokaltrafik och affär och sånt, och då får man ta det onda med det goda. egentligen passar jag nog ganska dåligt i ett villakvarter. nu är inte det här ett villa-villakvarter SÅ, och vårt hus ligger ändå väldigt bra för att ligga så "centralt" i byn, för det ligger liksom lite bakom och ovanför de andra husen. men grannar finns ju där, och tråkgrannarna är dessutom pensionärer och ALLTID hemma och ALLTID ute och vill ALLTID prata. så nu ska vi plantera en friväxande häck. mr S sa "tänk om några år när buskarna har vuxit upp och dom har flyttat (gubben är närmare 80, så det är väl bara en tidsfråga, å andra sidan bor det en annan gubbe här på gatan som är 98, så det kan ju dröja också), så flyttar det in världens trevligaste människor där". ja, det må så vara, men man behöver ju inte nödvändigtvis stå och glo på varandra när man är ute i trädgården för det.

ja, men i alla fall. vi planerar. köksträdgård och växthus. det är höst, snart vinter, men i huvudet är det redan vår. fint; ljust. så ska det vara.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.