Lungsjuk del 2

Lisasan 2010-10-13 14:25 (3 kommentarer)
Skrällhostan och lungvärken bara fortsätter. Vårdcentralen lovade att antibiotikan skulle gjort mig frisk tills igår, och visst blev jag lite bättre, men sedan sämre igen. Så jag har ringt och skaffat jourtid på specialistmottagningen i morgon. Så får vi se. Kanske blir det ännu en lungröntgen. Kanske blir det någon fetare behandling. Fast jag trodde Doxycyklin var något av det fetaste man kunde ge mot sånt här elände. Jaja, det ger sig.

Usch, jag låter som en 60-åring som druckit vodka till frukost i 20 år. Illa med andra ord. Och stackars lillan vänjer sig inte vid min hosta, hon slår ut med armarna och reagerar så fort skrällhostan slår till. Men det är svårt att göra något åt, hosta är hosta liksom.

Pocks

Erymax får du, gissar jag. Och sannolikt också acetylsystein soms lemlösande om det också är problem. Hoppas du snart är bättre.

2010-10-13 18:41:18

kicko

Haha - det är såna antibiotika man ger till sjuka råttor, där det inte finns tid att närmare bestämma vad för bakterie det handlar om, och där resistens gjort att de "vanliga" medicinerna är verkningslösa... :)

Har glömt vad den heter, den där fall-reflexen bäbisar har, men det låter ju som att det är den som triggas av det plötsliga ljudet? Isåfall är det inte så mycket att vänja sig vid - lika lite som att man kan vänja sig av vid att sprätta med benet om nån knackar en på knät...

Hoppas du slipper hostan snart!

2010-10-14 11:58:01

Lisasan

@Pocks: Näe, jag har fått Doxyferm, eller Doxycyklin som det står på mitt paket. Dock inget slemlösande eftersom det inte finns något man kan ta när man ammar.

@kicko: Åhå, det är lite lustigt sånt, en gång fick jag samma slags antibiotika som jag behandlat mina fiskar med! :D
Det är absolut ljudet som triggar beteendet, har aldrig tänkt på det som en reflex men det är klart att det är! Och det är svårt att göra något åt. Jag försöker hosta så långt från henne jag kan, stackarn!

2010-10-14 16:27:35


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may