Lungsjuk del 3

Lisasan 2010-10-14 16:31 (2 kommentarer)
Specialistläkaren var lite grinig över att vårdcentralen inte skickat mig på lungröntgen, det borde gjorts redan under helgen ansåg han. Dessutom togs inga prover, och det var inte heller bra, man måste ju kolla sänka och infektionsprover på en patient som mig.

Men hans diagnos var solklar, lunginflammation, och uppenbarligen hjälper inte en penicillinkur så han skrev ut en till likadan. Sen ville han skicka mig på lungröntgen redan idag, men eftersom sjukhuset dragit ner på den verksamheten hade det inneburit att jag fått sitta i kö åtminstone hela kvällen, och det funkar liksom inte när man ammar. Så han skriver remiss så blir jag kallad, han ansåg att det var viktigt att röntga efter ett tag också, så att man ser att lungorna är rena och friska igen.

Så nu ska jag ta det lugnt: Mer penicillin, vila, värkmedicin och inga strapatser. Tyvärr inte heller några höstpromenader hur gärna jag än vill, jag måste bli frisk först och jag förstår ju att kroppen inte klarar mer nu.

Moot

Ojojoj det här var nästan så att jag trodde att min syster hade skrivit det här. Hon har gått med hosta, feber och skit i SJU Veckor och varit till sin husläkare och inte fått någon hjälp. Här omdagen fick hon kortison... till slut fick hon nog och gick genom sin privatförsäkring där läkaren blev helt bestört att hon inte hade fått röntga lungorna.. för hon hade minsann också lunginflammation. Hur svårt skall det vara? Hoåppas du kryar på dig snart! Jag har nog hostat i en vecka och har feber så jag är mycket misstänksam :-(

2010-10-14 17:11:34

Lisasan

@Moot: Jisses, 7 veckor låter värre än det jag drabbats av, och det är ju skit att man ska behöva gå omkring så länge utan att få rätt hjälp! Jag hoppas din hosta går över och du slipper värre saker!

2010-10-14 20:44:43


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may