if this is the last dance

Corn 2010-08-30 13:52 (1 kommentar)
Det är måndag och jag har haft en sån där dag som jag inte har haft på hur länge som helst: en då jag har legat och slumrat i sängen hela förmiddagen, läst lite i min novellsamling av Lorrie Moore, slumrat lite till.
Och det var välbeövligt efter en sån här helg.
Lördagen inleddes med att vi insåg att vi måste GÖRA OM hemma. Barnen växer på alla håll och kläderna blir allt större och deras ynkliga byråer är för små och rankiga och är förresten inte skåpet i hallen rätt fult?

Och för att få undan lite grejer från hallen måste vi ju rensa ur vindsskrubben som har varit en katastrof. Hela lördagen stod jag med näsorna i cirka tio flyttkartonger fulla av gammalt skräp, barndomsprylar, foton, mjukisdjur och spel. Det blev en del suckar, drösvis med nostalgi som liksom RANN över mig, och en hel del junk slängdes i stora sopsäckar. Det blev glada utrop när jag hittade barnböckerna jag länge har tänkt leta fram, dels för min egen skull, dels för mina barns. Cynthia Voigt! Roald Dahl! Maria Gripe! De små böckerna om Pelle Svanslös, de som inte var bilderböcker. Peter Pohl! Och första Harry Potterboken, som jag köpte innan barnen ens fanns, men som jag aldrig läste. Den började vi högtidligt läsa igår, barnen och jag.

Och allt komprimerades ihop lite snyggt och plötsligt hade vi en massa rymd att fylla. Och innan rensningen åkte vi ju till Ikea, och köpte oss en stor och fet vit byrå där barnens alla kläder får plats, och den ägnade vi kvällen åt att montera igår och vardagsrummet fick sig en uppfräschning också. Vi har haft en grön matta och en grön lampskärm, varför förstår jag inte riktigt, eftersom ingen av oss gillar grönt, men nu har vi en svart matta och en röd lampa och gardiner har vi skaffat nya för första gången på cirka åtta år och plötsligt ser vardagsrummet lite Mad Men-igt ut.

Jag vet inte hur gick det till riktigt. Men det känns fint. Och fräscht. Och fortfarande har vi övriga huset att städa men vi är på god väg.

(och nu tänkte jag ytterligare spä på femtiotalsstilen genom att köpa de där snygga besticken Focus i nytillverkning men dog lite av priset. Kanske senare?)

Dorizz

Hoho, vi har också RENSAT i helgen.

2010-08-30 14:44:16


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.