Förberedelser

Lisasan 2010-06-22 14:20 (5 kommentarer)
Nu är jag rätt trött på att knappt kunna ta mig ur sängen/soffan/köksstolen eller var jag nu befinner mig. Känner mig värre än en rostig fällkniv, lite som en Pinocchio-docka som någon limmat ihop med Karlssons klister.

Barnmorskan rekommenderade TENS, och det finns förmodligen som man kan få låna och använda under förlossningen. Men jag som knappt kan få någon medicinsk smärtlindring börjar inse att jag inte riktigt vågar tro på det där förmodligen... så jag ska strax beställa en egen. Vi har verkligen inte råd, egentligen, men en TENS-apparat kostar 1690:- och lär ju vara guld värd både före och efter förlossningen. Jag med min reumatism har flera gånger fått höra från sjukgymnaster att TENS är så bra och vore bra för mig, det är bara ingen som tidigare berättat att man faktiskt kan köpa en egen. Jag trodde det skulle vara bra mycket dyrare, även om summan inte är direkt pytteliten. Leveranstiden är cirka 7 dagar, så jag hoppas innerligt att den hinner komma i tid.

Nästa sak på inköpslistan är en gallerfilt. Av någon anledning har jag de senaste dagarna fullständigt snöat in på att vi måste måste ha en gallerfilt. Har hittat en fin rödvit som ska bli vår. Det är nästan så livet hänger på det. Man blir rätt knäpp när man är gravid, uppenbarligen.

I övrigt har jag skrivit en lista på saker som ska packas i BB-väskan, och idag är hög tid att börja packa ihop prylarna. Vissa saker har jag inte ens köpt ännu, kontot är tomt och jag måste vänta på utbetalning, så på torsdag tänkte jag att vi skulle göra de sista viktigaste inköpen.

Sedan är det väl bara att vänta. Fast, jag tycker inte jag gör mycket annat redan nu.

Kristin

Vi hyrde en tens via Aga (och via sjukgymnast, men Aga var leverantör och den vi skickade tillbaka den till efteråt) för en hundring i månaden mot slutet av graviditeten (mot mina ryggsmärtor, den var jättebra där) och med syfte att ha under förlossningen. Sedan glömde vi den prompt hemma när det var dags att åka in i och för sig. Men det kanske kan vara värt att undersöka om det går att ordna det så?

2010-06-22 19:28:04

Bella

Jag hyrde också via sjukgymnasten sist. Då fick man ha den fyra veckor har jag för mig och ville man ha den längre kunde man förlänga det månadsvis. Nu har jag köpt en egen och det gick väldigt fort att få hem den. Tror det tog tre arbetsdagar från att den beställdes.

2010-06-22 19:39:10

Jazzie

Jag åkte in till sjukhuset med en dunk kiss och plånboken. Sen fick jag inte komma hem igen innan allt var förlöst och klar. Så jag kan intyga att man klarar sig rätt bra även om man inte har med sig någonting. Visst, Sambon fick ju komma med lite grejer, men med tanke på att jag var på sjukhuset i över 4 veckor hade jag väldigt lite där. Och dagarna efter förlossning tror jag inte jag använde något som var mitt. Trosorna var sjukhuset. De må vara fula, men skönt att ha något som inte kändes. Bindor och blöjor var sjukhuset. Otympliga, men hanterade uppgiften bättre än slimmade Libress. Min BH kunde jag inte få på mig, och inget fick sitta åt för då fick jag panik. Så sköterskan klippte till en BH av ett par sjukhus-trosor som fylldes med stora kompresser när mjölken kom igång.

Tandborste och tandkräm, det var det enda jag inte kunde vara utan hemifrån.

2010-06-22 20:30:44

Anni

Låna en TENS kanske? Och testa först om det hjälper innan du köper en egen när den är så dyr? Jag fick låna av sjukgymnasten när jag hade ryggskott.

2010-06-22 22:00:21

Lisasan

@Kristin, @Bella, @Anni: Jag ringde företaget som säljer apparater idag och fick veta att dom nu även har uthyrning. Hyr jag får jag dra av hyrkostnaden om jag sedan vill köpa en apparat, så det är ju kanonbra. Så en sådan är beställd, får ha den i fyra veckor och sedan betala lite mer om jag vill hyra längre eller köpa. Jag har varit hos flera sjukgymnaster här och alla har sagt samma sak - tidigare hade dom TENS-apparater till uthyrning eller lån till patienterna, men inte nu längre. Lite konstigt, men kanske finns det fortfarande privata som hyr ut i området. Men nu löser det sig ju ändå.

@Jazzie: Ja det gick ju verkligen undan när du fick åka in, men bra att allt löste sig i slutändan. Det gör ju det, fast jag tror det är typiskt när man är gravid och på sluttampen - att man vill fixa och pyssla och planera så mycket som möjligt. Fast egentligen kan man ju inte veta annat än att det aldrig blir exakt som man tänkt sig. Men det kan bli bra ändå! :)

2010-06-22 22:42:04


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may