Det drar ihop sig

Lisasan 2010-06-21 17:36 (3 kommentarer)
Idag gjordes sista besöket hos ordinarie barnmorskan före förlossningen, såvida jag inte går långt över tiden. Vi gick igenom allt, bedövningar, förlossningsönskemål, skrev en sammanfattning av graviditeten med mera. Sen en sväng upp på specialförlossningen och titta på hur rummen ser ut, och vi blev visade var vi kan parkera och hur man går in. Allt kändes jättebra, barnmorskan har varit kanon hela tiden, lite virrig tidvis månne. Jag var lite orolig innan för hur hon skulle se på våra förlossningsönskemål, men det var inga problem alls - utan hela tiden framhöll hon att det var vår förlossning och att vi bestämmer och det är våra önskemål som måste komma först. Kanonbra!

Vi hade fått en del tips och råd och info på föräldragruppen som hölls på en annan MVC, men mycket av informationen har nu visat sig vara helt fel. Till exempel hävdade barnmorskan där att det finns mackor och fika till både mamman och pappan och därför ingen panik med att dra med sig egen mat. Vår barnmorska berättade idag att det finns mat för mamman, inte pappan, och fiken runtomkring är stängda under sommaren. Himla tur att vi fick rätt info i tid!

Senaste dagarna har jag kommit på flera paniksaker som bara måste ordna sig innan det är dags. T ex tvätta sängkläderna till spjälsängen, och köpa det sista som behövs. Lite blöjor, amningskupor, kanske någon salva från Apoteket, och lite annat smått och gott. Fast egentligen löser sig nog det mesta ändå.

Jazzie

Vad är det för förlossning ni ska ha som gör att ni ska förlösa på specialförlossningen?

2010-06-21 20:33:18

Mucklan2

Vi bäddade spjälsängen ungefär ett år efter förlossningen :-) Men det beror ju helt på vem man är förstås. Lycka till!!

2010-06-21 21:03:02

Lisasan

@Jazzie: Det är för att jag har en del sjukdomar i bagaget, som SLE och hypotyreos, och för att jag är så infektionskänslig. I övrigt räknar vi med en helt vanlig förlossning, bara det att sjukhuset vill ha lite extra koll på mig.

@Mucklan2: Haha, det låter ju som en bra tidsplan det med! Jag inser ju att det inte måste göras första veckan, samtidigt så blir jag sämre för varje dag av foglossningen, så jag är rädd att när det väl är dags kommer jag inte orka... antar att det helt enkelt handlar om kontrollbehov. Fast jag vet ju samtidigt att allt ordnar sig... :)

2010-06-21 22:16:46


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may