Det drar ihop sig 2

Lisasan 2010-06-25 00:28 (2 kommentarer)
Så himla typiskt att TENS-apparaten inte hann komma idag, nu får jag vänta hela långa helgen. Men men, förhoppningsvis dyker den upp i tid innan det faktiskt är dags för den viktigaste användningen.

Dagens ultraljud, förmodligen det sista, visade en avvikelse uppåt på mindre än 1% från normalvikt, således ett mycket bra resultat. Läkaren var så nöjd så. Med min sjukdom är ju farhågorna stora att barnet ska bli underutvecklat och underviktigt, men efter alla kontroller ser allt alldeles lysande ut!

Efter läsning på ett av sveriges största forum (dumt, jag vet) så blev jag igår lite skrämd över en medicin jag ätit under hela graviditeten. Frågade läkaren idag, och inga problem. Jag har sedan tidigare insett att forumfolket tycker man är alldeles dum i hela huvudet om man äter si eller så mediciner, som jag gör, men när det gäller övriga mediciner har jag lätt kunnat slå bort det med riktig och korrekt information om vad som gäller. Dessutom är jag ju så välutredd och går hos specialistläkare som har stenkoll på senaste forskningen inom sina områden, så varför lyssna på idioter på stora forum liksom? Sen är i sanningens namn det stora stora forumet riktigt behjälpligt när det gäller en hel del ämnen, men man får ta det mesta med lite ro. Puckon finns överallt, gäller bara att ducka innan dom fått in en träff på rätt ställe.

Det börjar bli riktigt riktigt jobbigt att sova nu. Och att röra sig. Jag väger mindre än innan graviditeten, men är stor som ett hus. Känns det som i alla fall. Magen är ivägen hela tiden, att ta på mig skor med snören är uteslutet. Så när jag går ut lallar jag runt i mina fula gympadojor som jag får på mig med hjälp av låååånga skohornet. Fånigt värre.

Tröttheten är också rätt påtaglig nu. Jag vill oftast sova tidigare än vanligt, och gå upp senare. Kanske beror det på att nätterna blir så upphackade. Får "springa" upp på toa titt som tätt, men det är ju inte så konstigt.

Snart är det annat.

hj

Sparkar bäbis mycket? Kommer inte ihåg (!) från min graviditet om jag vaknade av att det levdes rövare i magen :-)

2010-06-25 23:50:32

Lisasan

@hj: Tja, ganska mycket periodvis! Framför allt sparkar det strax efter midnatt, men jag vaknar aldrig av sparkarna, i alla fall inte som jag märkt. Men det är ganska mycket tryckande och "knöande" i magen, i perioder under dagarna, jag antar att det börjar bli trångt därinne nu! :)

2010-06-26 12:51:52


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may