Det närmar sig

Lisasan 2010-06-10 22:28 (5 kommentarer)
Dagens barnmorskebesök förlöpte väl. Alla värden ser kanonbra ut, så det är verkligen lugnande och bra! Det enda minuset är att jag fortfarande inte ökar i vikt, men tja det är ju både för och nackdelar med den saken. Och jag har ju verkligen ansträngt mig för att äta bra, så jag misstänker att jag inte kommer gå upp något alls under den här tiden. SF-mått var 34 cm, vilket ligger strax över normalkurvan men inom normalintervallet. Barnet har lagt sig med huvudet neråt, men ej ännu fixerat sig.

Nu är det ibland tyngre än tyngst, det känns verkligen vad det är jag bär runt på. Jag har kämpat på med att försöka vara utan värkpiller för foglossningen och bäckensmärtorna, och berättade för barnmorskan att jag tyvärr sover mycket sämre på grund av det. Hennes direkta reaktion var att jag ändå ska fortsätta ta mina piller dagligen och inte försöka vara utan eftersom hon anser att sömnen är viktigare. Så hädanefter blir det trots allt ett piller varje kväll, och vid behov ett på dagen också.

Nästa gång blir det diskussioner kring önskemål vid förlossningen. Ett par veckor dit. Samma vecka blir det även ett ultraljud.

Pocks

Men varför ett minus att inte öka i vikt? Det är ju ett drömläge för då har du ju gått minus runt åtta pannor - och det är ju aldrig fel om man har i alla fall något att ta av och inte är orolig för att resurserna inte ska räcka på andra sidan. Jag tycker det låter mästerligt jobbat!

2010-06-10 23:00:42

Kristin

Jag gick totalt ned 19 kg på två graviditeter, dvs efter förlossningarna vägde jag sammanlagt 15 kg än innan jag blev gravid med första barnet (jag hann lägga på mig fyra kg mellan graviditeterna). Jag hade en del att ta av så min barnmorska var inte ett dugg orolig - och sorkarna vägde över 3,5 kg båda två och mådde finfint, de tog vad de behövde tydligen.

2010-06-12 19:21:44

Kristin

Sammanlagt 15 kg mindre, skulle det ju stå.

2010-06-12 19:22:21

Lisasan

@Pocks: Det är ju bra för min del förstås, men vad jag förstått kan viktminskning under graviditeten vara sämre för barnet eftersom man går runt med diverse gifter i kroppens fettvävnad, som lär fällas ut när man går ner. Om det är sant vet jag inte... kan ju iofs vara en ren myt! :)

@Kristin: Jisses, det är ju massor! Jag hoppas att jag kan gå ner lite till efter förlossningen, gissar att det är bättre då än nu när jag fortfarande är gravid... men det är klart att det skulle kännas bra att i slutändan väga mindre än innan graviditeten! :)

2010-06-12 21:47:29

Pocks

Lisa> När jag var gravid så sa de att långsam viktminskning med upp till ett halvkilo i veckan inte var någon fara -. men mer sklle man akta sig för. Och man skulle självklart äta bra under tiden. Hoppas allt går bar för er!

2010-06-12 22:47:28


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may