Bitterfitta

Jazzie 2010-05-30 00:34 (2 kommentarer)
Familjen har gått och lagt sig, jag sitter uppe. Som vanligt kan jag inte sova så där tidigt. Sambon och jag lever lite olika dygnsrytmer just nu. Egentligen borde jag försöka justera min eftersom Grodan och Sambon har mer samma lika.

Och så vann Tyskland. De hade väl ingen bra låt? Och de vann stort. Nu måste jag nog allt lyssna.

Annars.
Min vän i Världen var här och hälsade på. Vi ses alldeles för sällan. Trots att vi bor i samma stad. Bara ett gäng stenkast ifrån varandra. Eller ok, 25-30 minuter kollektivtraffik.
Hon berättade att hon trodde min gamla vän var singel. Eller nej, så sa hon inte. Hon trodde att min gamla vän och hennes vän hade gjort slut. FB hade skvallrat om relationsstatus. Men hon var inte säker.

Det känns hemskt, hemskt, hemskt men inom mig sipprade något som nog inte kan beskrivas som något annat än skadeglädje.
Jag har ju verkligen ingen aning om det är sant. Och även om det har tagit slut så betyder det ju inte att han är olycklig på något sätt.
Jag måste erkänna, jag är bitter. Oerhört bitter när det gäller min gamla vän. Jag är bitter så till den grad att jag inte önskar honom gott. Det känns hemskt att erkänna. Jag känner mig som en hemsk människa. Samtidigt vore det lögn att säga att jag är finare än så här.

Och nu är det ändå bättre än vad det har varit. Nu har saknaden försvunnit och det gör inte längre ont att han valde bort mig så där totalt. Och kanske är det därför det känns märkligt att inse att bitterheten fortfarande finns kvar inom mig. Så mycket att jag faktiskt blir lite glad att höra rykten om att något går dåligt i hans liv. Eller, kanske är det bara hans trasiga förhållande som glädjer mig. Hade jag fått höra att han förlorat jobbet så hade jag nog inte alls känt som jag gör. Men det var förhållandet som fick honom att dumpa mig som kräftskal dagen efter skivan. Jag som tyckte att han behandlade sina ex-flickvänner som skit och lovade mig att aldrig bli flickvän i risk att en dag stå där som ett ex. Men han bemödade sig i alla fall att göra slut med sina flickvänner. Jag fick fatta det på egen hand.
Jävla skitstövel!
Han var min allra bästa vän när det begav sig. Och väldigt viktig. Jag vet inte om jag någonsin upplevt ett sånt svek som jag tyckte han svek mig. Vi hade ju så många gånger sagt att vi valde vänskapen istället för att inleda något med risk att förstöra det vi hade.
Det vi hade var visst inte värt ett skit när flickvän kom in i bilden.

Nåja. Jag grinar inte längre. Saknar inte honom i något sammanhang. Och tänker väldigt sällan på honom. Jag är lycklig utan honom. Och vem vet, kanske hade jag aldrig kommit hit om han funnits kvar. En dag ska jag ärligt känna att jag önskar honom all lycka. Men idag skulle det vara ljug att säga.

Oj, vad skönt det var att skriva av sig. Nu känner jag mig inte lika bitter. Det släppte faktiskt. I alla fall för stunden. Om de har gjort slut så hoppas jag verkligen på riktigt att han inte behandlar henne som han behandlat sina tidigare flickvänner (och gissningsvis mig också) Med den där kalla, likgiltiga attityden som om man aldrig har betytt ett skit för honom. Det är ingen människa värd. Ingen människa är värd att reduceras till en axelryckning.

Och Tysklands låt var ju inte så dålig ändå.

vajl

Jag tycker det är så härligt när du tillstår sånt som jag är säker på att de flesta eller iaf många känner men inte säger rakt ut. Jag har också känt som du gör, och det svider än, även om det är mer övergivenhet och oduglighetskänslor än saknad efter själva personen, idag. Fast inte bara. Och det är snudd lika obegripligt än.

Så tack för ditt inlägg!

2010-05-30 14:36:06

Garbo

Jag har varit med om samma sak och vet precis hur eländigt det är. Just det där "han bemödade sig i alla fall att göra slut med sina flickvänner" - stor igenkänning! Att det ska vara så svårt med vänskap över könsbarriären. =(

2010-05-30 16:40:20


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte