Välja och vraka

Jazzie 2010-05-20 11:36 (3 kommentarer)
***text från igår***
Det ena avlöser det andra. Det känns som om vi har kort om tid med precis allt just nu. Samtidigt undrar jag om inte det passar i alla fall mig. Och i sin tur kanske blir bra för oss. Hade vi haft mycket tid kanske vi bara skulle hamna i osynk. Vela. Inte kunna bestämma oss. Inte komma till skott. Nu finns ingen möjlighet till detta.

Igår var det alltså fotografering av lägenheten. Vilket innebar att söndagen ägnades helt och hållet åt att städa och fixa. Måndagen till att flytta undan möbler. Allt fokus var på lägenheten vi bor i och att få den så tilltalande som möjligt. Att vi fick en väska med tapetval och lite annat gojs i söndags fanns det liksom ingen tid till. Så idag när vi träffade hus-mäklaren som gärna ville ha tillbaka väskan fick vi lätt panik. Imorgon ska väskan tillbaka. Och vi hade ju inte ens bläddrat i böckerna. Inte blev det bättre att Grodan hade värsta psykbrytet hittills. Inget blev bra. Varken mat. Napp. Hänga på axeln. Ligga i famnen. Somna. Nix. Nope. Inget.

Så tillslut fick Sambon ta honom i vagnen och ge sig ut på en prommenad. Halv tio på kvällen fick vi äntligen sätta oss ner. Sambon däckar gärna vid tio, men ikväll fick han gå på övertid.
Hur tråkiga är inte standardtapeter?? Ärligt. Till och med när man letar efter enfärgat så är tapeter som inte är standard snyggare.
Allt är ju inte fult. Nejdå, men när man ska ha tapet till ett kök, en hall, ett vardagsrum och två badrum. Ja... då blir det lite knapert tillslut av tapeter som man gillar.

Lägger man dessutom till att Sambon gillar färg då är man helt körd. Det finns nästan inget i färg bland standardtapeterna som jag gillar. Tack och lov tycker Sambon ganska lika. Så det känns inte som om vi kompromissar gentemot varandra. Men det känns som om vi kompromissar gentemot vad vi egentligen vill ha. Och vi har inga andra tapeter att välja på.

Så vi tar en så enfärgad tapet till vardagsrummet. Helt emot vad vi vill ha. Men planen är att flytt in och sätta upp en fondvägg som vi gillar. För det är nog så vi vill ha det. Släta väggar och sen en kraftig fond som skulle göra en galen om det blev för mycket utav den. I vårt sovrum på undervåningen hittar vi faktiskt en tapet som jag tror blir superfin. En to keep, så att säga. Grodans rum är lite mer tveksam om vi kommer att gilla. Men planen är att vi alla ska flytta upp på övervåningen när den är klar. Och där får vi välja helt fritt eftersom vi blir byggmästaren för den våningen. Så Grodans rum på undervåningen blir.... ja, ett kontor eller ett gästrum eller nåt sånt. Så den valda tapeten kan bli helt ok ändå.

Hallen var Sambon lite tveksam över. Men jag tror faktiskt att den kommer bli jättefin. En tapet jag skulle kunna ha valt även om jag haft alla tapeter att välja mellan. Mitt orosmoln är köket. Där blev det mörka tapeter. Men det är nästan ingen vägg alls i köket att tapetsera. Jag tror en rulle räcker till hela köket faktiskt. Vi har kök utmed två väggar. Och köket är vitt. Vitvarorna rostfria. Så det blir nog inget mörkt kök.

Badrummet är ett skämt. Där är det våtrumstapet och våtrumsmatta. Och det spelar ingen roll om de skulle erbjuda de snyggaste mattor (vilket de inte gör) det går ändå fetbort. Ett badrum byggt 2010 ska vara helkaklat. Det bara är så. Men vi har inte bestämt oss om vi ska betala husbyggaren för att kakla badrummet åt oss och därmed bara få standardkakel att välja mellan, eller ta in hantverkare när vi flyttat in och kakla då.
Så vi väljer ett golv och en tapet så vi kan lämnat tillbaka proverna och fundera vidare.

Nästa vecka ska alla val vara klara.

Dorizz

Varför alla dessa tapeter? Målar man aldrig i Sverige?

2010-05-20 11:53:47

kicko

Jag är för målade väggar jag med! SÅ mycket smidigare när man möblerar om eller nåt oxå. bara att spackla och måla över hål från saker som suttit på en vägg och flyttas nån annanstans. Unge som ritar på väggen? Inga problem - bara att måla över! Enfärgade tapeter har jag verkligen aldrig förstått mig på...

Och ja - badrum ska vara helkaklat, nåt annat är ju galet otidsenligt!

2010-05-20 12:44:47

Jazzie

Det kommer att bli målat på övervåningen. Men den nedre som tillverkas i fabrik kommer med tapeter. What do to? Fast jag gillar både målade väggar och tapeter. Just nu är jag dessutom helt förälskad i de stormönstrade tapeter som är på modet. Men man får ju vara försiktig med vart man sätter dem och hur mycket

2010-05-20 13:20:13


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte