Atchooooo

Lisasan 2010-04-22 19:00 (3 kommentarer)
Har tydligen dragit på mig en rejäl förkylning. Nyser i ett och näsan bara rinner. Jag hade tänkt trotsa eländet och ändå jobba imorgon, men nu vette sjutton, det är nog ingen bra idé. Kommer ju smitta ner varenda människa som jag nyser.

Fd beroende

Vad jag förstår så har du på senare tid ätit rätt mkt Panocod. Jag hoppas du är medveten om att kodein relativt snabbt kan skapa ett beroende där en lättare abstinens känns som en förkylning eller influensa plus att man kan få psykiska problem i form av ångest, oro etc. Tänkte bara varna för det - även rekommenderad dos kan leda till beroende. Man bör inte ta maxdos mer än 2 veckor i sträck, men samtidigt förstår jag ju om du måste ta dem för smärtorna. Vill bara lägga en varning, kodein kan tyvärr vara förrädiskt. Förhoppningsvis tar du inte maxdos men om du är tvungen till det är det kanske inte så mycket att göra åt... Hoppas iaf det inte är abstinens du har men tänkte ändå varna. Vården gör oftare än man tror folk beroende av diverse läkemedel, tyvärr. Och det är ofta MYCKET lättare att bli beroende än man tror. Har varit där själv och det var inte kul, fick läggas in för avgiftning till slut (trots att jag endast tagit rek dos enligt läkare). Men - jag hoppas du bara fått en vanlig förkylning och inget annat! Lycka till med graviditeten!

2010-04-24 20:31:52

Lisasan

Oh nej, jag tar verkligen inte maxdos. Under våren har jag tagit en tablett om dagen, två om det är överjävligt men det har jag försökt undvika. Ibland ingen alls. Och jag vet hur förrädiskt det är, det är därför det känns överjävligt att tvingas jobba nu vilket gör att jag måste ta minst 2 om dagen, kanske öka till 3 per dag.

2010-04-25 01:27:58

Lisasan

Men tack för både lyckönskningar och goda råd, det är säkert väldigt lätt att hamna i ett beroende. Individuella skillnader finns säkert också, så jag hoppas att min konsumtion inte leder till något på sikt. Men planen är förstås att jag ska sluta med medicinen så fort jag kan börja med min "riktiga" medicin igen.

2010-04-25 01:36:44


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may