Och allt blir så svårt

Lisasan 2010-04-27 12:35 (7 kommentarer)
Senaste veckan har jag upptäckt något märkligt. Från att i början av graviditeten fått en hel del uppmuntran och glada kommentarer börjar det nu förändras. Kvinnor som har barn verkar vara tvungna att hela tiden komma med kommentarer som "vänta bara" och "om du tycker det är jobbigt nu blir det värre sen".

Jag tycker ändå jag klarar mig hyfsat utan att deppa ihop för alla motgångar, men varför måste man berätta om att allt blir värre sen? Foglossningen kommer ju förhoppningsvis släppa framöver, men just nu begränsar den min rörlighet något enormt. Den dagen mitt barn börjar krypa och röra sig har jag förhoppningsvis inte någon foglossning längre = problemet ur världen. Just nu sover jag riktigt uselt, jag har värk på flera sätt och jag vaknar många gånger på natten. Ändå kommer det natuuurligtvis bli mycket värre sen, för då kommer jag bli väckt mycket mer. Men vad jag inte förstår är, hur vet dessa personer hur jag har det idag? Jag är ju deltidssjukskriven på grund av alla hälsoproblem som jag har just nu, alltså är jag inte fullt frisk. Att då förutsätta att saken blir mycket värre sen, det är så himla dumt. Att dessutom tala om det för mig, det är ännu mer idiotiskt. Vad är syftet? Ska jag få dåligt samvete för hur dåligt allt kommer bli?

Nu kan det vara så att det blir värre, det vet man ju inte. Jag kanske blir mycket sjukare efter förlossningen, och livet kanske blir överjävligt, men varför vänta sig det? Jag ser fram emot att bli bättre efter förlossningen, och även om jag vet att det är jobbigt med småbarn kommer det ju vara ett kärt besvär. På ett helt annat sätt än det är att vakna av en trasig nerv i ett ben.

Nej, märkligt är det. Bäst att inte lyssna på alla som målar fan på väggen.

.jag

...och sedan kommer du att få höra att herregud, när barnen är små är det ju rena vilohemmet jämfört med hur det blir när de är tonåringar. vad är det egentligen MED folk och deras olyckskorps-mentalitet? det är precis som att de inte vill unna folk att vara glada.
strunta i dom (lättare sagt än gjort förstås), klart det är jobbigt att vara förälder, men det som är bra uppväger ju allt det jobbiga. *kram*

2010-04-27 13:26:17

Bonitan

Det är såna där klyscho-saker man SKA säga när någon är gravid. Ungefär som att man alltid ska säga att något är typiskt karlar eller typiskt kvinnor eller typiskt staten eller typiskt svenska sommaren eller... När man inte tar sig tiden att tänka efter utan tar till det som ..ja..SKA sägas i den givna situationen.. då kommer sånt. Pressar du dem på det så får du säkert ett annat mer nyanserat svar.

2010-04-27 13:55:24

Dorizz

Hmpffff. Kram

2010-04-27 21:10:13

Pocks

FET igenkänning. Exakt. Jag har tom ngåon gammal hypotext på temat vill jag minnas. Skjut mig om jag kommer dragande med sånt där någon gång.

2010-04-27 21:28:17

aniara

Ja precis. Bläää. Död åt alla. "Vänta bara.." Det roligaste är att bekräfta dem med orden "Oj, vad jobbigt att du har det så tufft med dina barn" för får de liksom fejsa sig själv och vad de sagt- och då brukar de vända ;). Här kan jag bara hålla med om att det blir bättre efteråt, annorlunda.. men inte lika fysiskt sjukt. Jag kan ännu känna av foglossningen men jag kan röra mig, gå och är frisk i jämförelse med innan förlossningen. Herregud, att vara gravid är ingen lek och den som inte orkar höra på det när de frågar kan gå och sura nån annanstans tycker jag. *kram*

2010-04-28 00:26:06

Mucklan2

Jag tycker som övriga: Lyssna inte! Det är något konstigt det där. Är det att man inte tål att låta någon annan vara glad att barnet snart anländer? Avund? Jag vet inte.
Vem tror att det är lätt att ha barn? Är man hyfsat förberedd på en omställning så är det så väldigt mycket positivt som kommer med att man mer än gärna tar det som är motigt. Jag har inte saknat mitt gamla liv en sekund! Folk som håller på sådär är bittra och ogina. Det är allt. Inget du ska ta in. Spela gås!

2010-04-28 13:13:02

Lisasan

Känns bra att det inte bara är jag som tycker det här beteendet är konstigt! :)

2010-04-28 18:39:39


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may